Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Vlad Iordachescu a fost delegat de oficialii World Rugby sa arbitreze la Nations Cup de la Bucuresti

Vlad Iordachescu, delegat de World Rugby, sa arbitreze la Nations Cup de la Bucuresti.

Romania va gazdui pentru a zecea oara consecutiv World Rugby Nations Cup (fost IRB Nations Cup), competitie ce va avea loc intre 9 si 18 iunie, la Bucuresti. Oficialii World Rugby au stabilit arbitrii care vor oficia la competitia de la Bucuresti, printre cei cinci oficiali de meci desemnati numarandu-se si un roman, Vlad Iordachescu. Acesta a participat la toate editiile din 2007, cu exceptie 2013 si 2014 si a fost arbitrul numarul 4, arbitru asistent si anul trecut, arbitru video.

„Este o delegare care ma onoreaza si ma bucura in acelasi timp, pentru ca arbitrajul romanesc se bucura de aprecierea oficialilor internationali.  In plus, pentru mine este o continuare a muncii depuse pana acum in arbitraj si inca un pas spre obiectivul pe care mi l-am propus, o posibila delegare la Cupa Mondiala din Japonia. Imi face placere ca voi oficia la Bucuresti in fata spectatorilor nostri si recunosc ca acest lucru imi da emotii. Sper ca si alti colegi sa mi se alature cat mai curand, printre care si Radu Petrescu. Sa nu uitam ca el a avut o prestatie apreciata la meciul Germania – Spania, unul deloc usor de gestionat avand in vedere ca Germania lupta pentru a se salva de la retrogradare”, a declarat acesta.

Considerat cel mai valoros arbitru roman al momentului, Vlad Iordachescu a arbitrat saptamana trecuta finala Campionatului European U18 de la Lisabona, urmand ca saptamana viitoare sa fie arbitru asistent la partida dintre Rovigo si Enisei, in play-off-ul pentru calificarea in grupele Challenge Cup.

Arbitrii care vor oficia la World Rugby Nations Cup:Damian Schneider, Lloyd Linton,  Inigo Atorrasagasti, Shota Tevzadze si Vlad Iordachescu. Managerul arbitrilor la acest turneu este Nigel Whitehouse.

La acest turneu se vor alinia sase echipe alaturi de Romania, urmand sa participle Namibia, Uruguay, Argentina XV, Emerging Italia si Spania.

Turneul va începe pe 9 iunie cu partidele Argentina  XV-Spania, Uruguay – Emerging Italia si Namibia-Romania, dupa care va continua cu etapa de pe 13 iunie in care se vor intalni Argentina XV – Emerging Italia, Namibia – Spania si Romania – Uruguay. Ultima etapa este programata pe 18 iunie, cand Romania va intalni Argentina XV, Uruguay – Spania si Namibia – Emerging Italia.

3,104 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response