Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Ulster a invins-o pe Connacht iar Leinster este noul lider in Pro 12

3 aprilie 2016 PRO12 RUGBY

Leinster a castigat derbyul etapei a 19-a din Guinness Pro 12 in fata lui Munster si a profitat de infrangerea pe care Connacht a suferit-o la Belfast in partida cu Ulster, astfel ca franciza din Dublin este noul lider al competitiei cu trei etape inainte de finalul sezonului regulat.

Pe Kingspan Stadium din Belfast, Ulster a intalnit pe Connacht , aflata pe prima pozitie inaintea acestei etape, nord-irlandezii impunandu-si jocul inca din primele minute cand P.Jackson a concretizat doua lovituri de pedeapsa. Pana la pauza Best a marcat un eseu, iar dupa reluare Gilroy a batut defensiva vizitatorilor, astfel ca Ulster a castigat cu 18-10, Blade fiind autorul incercarii lui Connacht care a ratat si bonusul defensiv.

Evolutia lui Jonathan Sexton a fost decisiva pentru succesul lui Leinster in fata lui Munster, mijlocasul la deschidere fiind autorul tuturor punctelor victoriei, un eseu, o transformare respectiv trei lovituri de pedeapsa. Pentru armata rosie Jonathan Holland a marcat cu o penalitate mai putin decat Sexton si astfel s-a conturat rezultatul final: Leinster-Munster 16-13.

Campionii en-titre Glasgow Warriors au luat bonusul ofensiv din inatlnirea cu Treviso pe care au invins-o chiar in Italia cu 38-16, Gray, Horne, Favaro, Hogg, Hart si Malcom fiind autorii incercarilor pentru scotieni. Esposito a semnat incercarea de onoare a italienilor, Treviso aflandu-se in continuare pe ultima pozitie a clasamnetului.

Oarecum surprinzator Cardiff Blues s-a impus pe terenul lui Scarlets, echipa aflata in lupta pentru un loc in Play-Off, gazdele marcand singurul lor eseu in minutul 70 prin Barclay. In replica L.Williams, James si Anscombe au culcat de trei ori balonul in terenul de tinta al lui Scarlets pentru o victorie cu 28-22, Anscombe trecandu-si in cont si cinci tentative de tinta concretizate din tot atatea avute la dispozitie.

Aflate in partea secunda a clasamnetului Newport Dragons si Ospreys s-au intalnit pe Rodney Parade pentru un meci al orgoliilor in special intre cele doua francize galeze.Victoria a revenit lui Ospreys cu 26-20, raportul eseurilor fiind de 4-3 in favoarea invingatorilor, pe lista marcatorilor trecandu-si numele Amos dubla si Meyer din tabara dragonilor respectiv Hassler, Webb, D.Evans si Underhill.

Edinburgh a obtinut un succes facil in fata lui Zebre pe Murrayfiled, rezultat 29-0, italienii nereusind sa inscrie nici macar punctele de onoare. Dubla lui Hoyland, alaturi de resuitele jucatorilor Hidalgo-Clyne si Tololis au asigurat scotienulor bonusul ofensiv, Edinburgh mai avand matematic sanse de a prinde un loc in Play-Off.

Clasament:
1.Leinster-63p(+154)
2.Connacht-63(+74)
3.Scarlets-58p
4.Glasgow-56p
5.Ulster-55p
6.Munster-53p
7.Edinburgh-52p
8.Cardiff-48p
9.Ospreys-44p
10.Newport-26p
11.Zebre-19p
12.Treviso-16p

2,342 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response