Tuesday 07th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorie la scor pentru Chiefs pe terenul lui Brumbies in Super Rugby

3 aprilie 2016 SUPER RUGBY

In etapa a VI-a din Super Rugby, neozeelandezii de la Chiefs si-au consolidat prima pozitie in clasamentul general dupa o victorie la scor pe terenul lui Brumbies iar franciza Kings a obtinut primul succes in actuala editie dupa ce au trecut de Sunwolves.

Pe Gio Stadium din Canberra, Chiefs au castigat cu 48-23 in fata lui Brumbies, eseurile marcate de Lowe dubla, Pulu, Sanders, Weber si McKenzie aducand acestora si bonusul ofensiv pentru ca in replica australienii nu au izbutit decat doua incercari prin Sio si Fardy. Dupa un inceput in forta acesta a fost cea de-a doua infrangere pentru Brumbies, Chiefs in schimb contabilizand a cincea victorie in sase partide disputate.

Western Force i-a suprins pe Highlanders cu eseurile marcate de Haylett-Petty si McCalman in primele zece minute dar campionii en-titre au revenit si s-au impus pe Forsyth Barr Stadium din Dunedin cu rezultatul de 32-20. Patru incercari au marcat invingatorii prin Osborne, Pryor, Faddes si Emery, dar cum raportul eseurilor a fost de 4-2, acestia nu au obtinut si bonusul ofensiv.

Un meci spectaculos a avut loc la Johannesburg, unde Crusaders a trecut de Lions cu 43-37, raportul eseurilor fiind de 6-4 in favoarea neozeelandezilor care au ratat bonusul ofensiv. Crotty a semnat un hat-trick pentru invingatori alaturi de reusitele jucatorilor McNicholl, Crockett si Drummond, reusitele gazdelor avandu-i ca autori pe Van der Merwe dubla, Jantjies si Mapoe.

Rebels a condus la pauza cu 21-3 pe Allianz Stadium din Sydney iar acest ecart i-a asigurat victoria in partida cu Waratahs care desi a revenit in partea secunda nu s-a ales decat cu bonusul defensiv. Debreczeni si Smith au marcat eseurille lui Rebels, Foley, Dempsey si Carraro pe ale lui Waratahs, decisive au fost insa tentativele de tinta concretizate de Debreczeni, scorul final fiind :Waratahs-Rebels 17-21.

Southern Kings au obtinut prima victorie in acesta editie a Super Rugby, 33-28 in fata japonezilor de la Sunwolves. Ambele echipe au marcat cate patru eseuri, Sykes, Jaer, Gates si Watts respectiv Horie, Pisi, Bond si Yamada, succesul sud-africanilor fiind asigurat de precizia din fata bului a lui Fouche.

Cu un eseu marcat in plus, Bulls a trecut de Cheetahs la Pretoria, rezultat 23-18, invinsii alegandu-se cu bonificatia defensiva, de asemenea Blues gratie incercarilor marcate de Luatua si West a invins pe Jaguares cu 24-16, din acesta confrantare nicio echipa nereusind sa-si treaca in clasament puncte bonus.

Clasament general:
Liderii conferintelor
1.Chiefs-24p
2.Stormers-18p
3.Brumbies-17p
4.Sharks-16p

5.Highlanders-22p
6.Crusaders-18p
7.Rebels-17p
8.Hurricanes-15p
9.Lions-14p
10.Bulls-14p
11.Waratahs-11p
12.Blues-11p
13.Jaguares-7p
14.Cheetahs-7p
15.Force-5p
16.Kings-4p
17.Reds-4p
18.Sunwolves-3p

1,656 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response