Monday 30th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Clermont a castigat la limita derby-ul din Top 14

4 aprilie 2016 TOP 14
Clermont a castigat la limita derby-ul din Top 14.

Clermont a castigat la limita, 19-18, partida de pe terenul marii rivale Toulon, consolidandu-si astfel, dupa 20 de etape, pozitia de lider in clasamentul Top 14. Chouly a inscris singurul eseu al meciului, in minutul 75, iar la pauza gazdele au condus cu 9-6.

Montpellier si-a materializat avantajul terenului propriu in fata incomodei Brive, invingand cu 19-3. O’Connor si Qera au fost autorii eseurilor.

Lanterna rosie, Agen si-a semnat retrogradarea, dupa infrangerea suferita in fata propriilor spectatori, in fata celor de la pau, cu scorul de 33-26. Mchedlidze, Tau si Marjissi au inscris eseurile gazdelor, iar Vatubua si extraordinarul Slade, de doua ori, pe ale oaspetilor.

Oyonnax si-a limitat si ea foarte mult posibilitatea de ramanere pe prima scena, dupa înfrângerea suferita acasa in fata lui Grenoble, cu scorul de 27-20. Paradoxal poate, gazdele au castigat raportul eseurilor,3-2, fiind superioare in mai multe capitole statistice ale jocului. Codjo, un eseu de penalitate si Tian, respectiv MacLeod si Diaby au fost incercarile meciului. Aripa ivoriana Tian, pe finalul meciului, a vazut direct cartonasul rosu. La gazde nu au fost convocati cei doi internationali romani, Vali Ursache si Horatiu Pungea, in continuare accidentat.

La Rochelle a obtinut un succes muncit contra campioanei en-titre Stade Francais, cu 21-18. Gazdele, surprinzator, au fost aproape de obtinerea bonificatiei ofensive, dupa eseurile lui Aquillon si Botia. La pauza tabela de marcaj a indicat 13-9.

Un alt derby al etapei a fost cel de la Bordeaux, unde Racing Metro a castigat cu scorul de 28-20. Talebula a deschis scorul in minutul 4 cu un eseu al amfitrionilor, dar repriza secunda a fost a parizienilor, care au culcat de trei ori balonul in terenul advers de tinta, prin Claasen si Goosen, ultimul cu doua reusite in statistica personala.

Castres a invins Toulouse cu 15-9 si se apropie de dezideratul intrarii in play-off. Meciul nu a avut eseuri, in schimb am asistat la un dropgol al argentinianul Urdapilleta, exact in ultimul minut. Pragmatismul si executia sud-americanului au privat echipa oaspete de bonusul defensiv.

In aceasta runda s-au acordat doua bonusuri defensive (Stade Francais si Toulon).

Clasament:

 1. Clermont 70
 2. Racing Metro 64
 3. Clermont 64
 4. Toulon 62
 5. Toulouse 53
 6. Bordeaux 53
 7. Castres 49
 8. Grenoble 46
 9. La Rochelle 44
 10. Brive 43
 11. Pau 41
 12. Stade Francais 32
 13. Oyonnax 18
 14. Agen 16

 

 

 

 

 

1,667 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response