Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Saracens, sigura de un loc in semifinalele Aviva Premiership

4 aprilie 2016 AVIVA PREMIERSHIP
Saracens sigura de un loc in semifinalele Aviva Premiership.

Etapa a 19-a a campionatului englez de rugby, Aviva Premiership, a asigurat celor de la Saracens calificarea automata in semifinalele competitiei, dupa victoria clara obtinuta pe terenul lui Bath, cu scorul de 30-18. Se poate spune ca a fost revansa rapidei aripi Ashton, autor a doua eseuri, revenit dupa o lunga perioada de absenta rugbystica, din cauza unei suspendari. Ellery si Fraser au mai inscris incercari pentru campioana en-titre, iar Houston a reusit eseul de onoare. Gazdele au jucat din minutul 49 in 14, Watson vazand cartonasul rosu direct.

Waldroom si Wodburn au marcat fiecare cate trei eseuri in jocul pe care Exeter l-a dominat da capo al fine, 50-12 cu Worcester. Short si Atkins, respectiv Vuna si Symons au mai inscris eseuri, intr-o partida fara istoric de altfel.

Si Harlequins a facut scor cu Newcastle,46-25. Visser doua, Clifford, Gray, Marchart si Yarde au marcat incercarile invingatorilor. Oaspetii au fost destul de aproape de bonusul ofensiv, insa au marcat doar trei eseuri, prin Watson si dubla lui Latu.

London Irish si-a complicat situatia in subsolul clasamentului, dupa infrangerea suferita acasa in meciul cu Sale Sharks, scor 30-18. Maitland si Williams au reusit eseuri pentru organizatori, in timp ce Hailey, Ioane si Cipriani au facut-o pentru oaspeti. De remarcat ca ultimele doua eseuri transformate ale meciului, Ioane si Cipriani, s-au realizat in ultimele 10 minute, atunci cand in gramada ordonata a oaspetilor intrase pilierul moldovean Vadim Cobilas, din minutul 50.

Leicester a castigat cu emotii, 35-30, partida cu Gloucester. Veainu, Tuilagi de doua ori, Betham si Goneva, respectiv McColl, Trinder si MacAllister au inscris eseuri. De remarcat ca la pauza a fost 27-10 pentru oaspeti, iar cele trei eseuri ale lor s-au marcat intr-un interval de numai 10 minute.

London Wasps si-a obtinut punctele acasa cu Northampton, scor 28-6. Myler de doua ori si Stevenson, au marcat eseurile jocului.

In aceasta runda s-au acordat patru bonusuri ofensive (Saracens, Exeter, Harlequins, Leicester) si un bonus defensiv (Gloucester).

Clasament:
1. Saracens 67
2. Exeter 64
3. London Wasps 62
4.Leicester 55
5. Northampton 51
6. Harlequins 49
7. Sale 46
8. Gloucester 41
9. Bath 37
10. Worcester 34
11.  Newcastle 22
12.London Irish 18

FOTO: skysports.com

2,153 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response