Tuesday 11th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Cupa Anglo-Galeza nu va avea loc in acest sezon

5 aprilie 2016 INTERNATIONAL
Cupa Anglo-Galeza nu va avea loc in acest sezon.

Cea mai veche competitie nationala pentru echipele de club din Marea Britanie, Cupa Anglo-Galeza, nu va avea loc in acest sezon. Federatia Engleza de Rugby a sacrificat traditionala competitie care reuneste anual 12 echipe engleze si patru galeze la start. Motivul este reducerea numarului de saptamani afectate sezonului intern, din cauza organizarii in toamna a Cupei Mondiale de rugby, in Anglia.

Astfel, Saracens, castigatoarea Cupei anul trecut, va putea sa isi apere trofeul abia in sezonul competitional 2016-2017. Este pentru prima data in istoria de 45 de ani a competitiei, cand aceasta nu se va organiza.

Cupa Anglo-Galeza are un sistem aparte de desfasurare, cu patru grupede cate patru echipe, care insa joaca impotriva unor formatii din serii paralele. Castigatoarele fiecarei grupe se califica apoi in semifinale.

Cupa Anglo-Galeza a pornit la start in sezonul 1971-1972, fiind primul trofeu organizat pentru echipele de club in Insula. Pana atunci, cea mai importanta competitie din tara mama a rugby-ului era County Championship, rezervata selectionatelor provinciale.

Ultima editie a competitie s-a desfasurat in sezonul 2014-2015, cand in finala competitiei Saracens a invins pe Exeter Chiefs cu 23-20.

FOTO: premiershiprugby.com

1,808 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response