Sunday 26th January 2020,
Federatia Romana de Rugby

Marius Mitrea va fi primul italian care va arbitra un meci-test de rugby pe Twickenham

10 aprilie 2016 ARBITRAJ, INTERNATIONAL
Marius Mitrea va fi primul italian care va arbitra un meci-test de rugby pe Twickenham.

Stabilit cu familia sa, in Italia, Marius Mitrea (34 de ani) va fi primul cavaler al fluierului din Peninsula care va arbitra un meci test din elita sportului cu balonul oval, pe miticul stadion londonez ”Twickenham”. Potrivit site-ului Federatiei Italiene de Rugby, el a fost desemnat sa conduca intalnirea Anglia – Tara Galilor, din 29 mai anul acesta.

 Nascut in Galati, in 25 februarie 1982, Marius Mitrea reprezinta de ani buni Italia in arbitrajul international. El a descoperit rugby-ul in orasul natal si l-a practicat si in peninsula. Apoi s-a dedicat arbitrajului, iar in 2010 a oficiat ca asistent la primul sau meci test, Canada – Belgia.

Acesta a avut aparitii in partidele Moldova – Cehia şi Georgia – Portugalia din Cupa Europeana a Natiunilor, dar si in Pro 12, Amlin Challenge Cup si Junior World Trophy. In editia 2014 a Turneului celor 6 Natiuni, Mitrea a facut parte din brigada care a arbitrat meciul Franta – Irlanda, unul in care s-a decis castigatoarea trofeului. A avut aparitii la margine si in editiile 2015 si 2016 ale competitiei, precum si la Cupa Mondiala de anul trecut – avand pasaport italian, a oficiat si la partida Romania – Canada, in care s-a consemnat cea mai importanta revenire din istoria Rugby World Cup (stejarii s-au impus cu 17-15 dupa ce erau condusi cu 15-0).

In afara meciului-test de pe Twickenham, Marius Mitrea va oficia si la partidele Japonia – Scotia. La prima, din 18 iunie, va fi la margine, iar la cealalata, din 25 iunie, va oficia la centru.

La aflarea vestii, Mitrea a declarat pentru site-ul FIR: ”A arbitra pe Twickenham este ceva ce isi doreste orice arbitru. O voi face la unul dingtre meciurile simbol pentru sportul nostru, Anglia – Tara Galilor. Este o mare onoare pentru mine, dar si o mare reponsabilitate. Sunt fericit ca voi avea aceasta posibilitate. Vreau sa multumesc federatiei italiene, colegiului national de arbitri, tuturor celor care au crezut in mine”.

2,588 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response