Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Newport Dragons a eliminat-o pe Gloucester, detinatoarea trofeului Challenge Cup

11 aprilie 2016 CHALLENGE CUP
Newport Dragons a eliminat-o pe Gloucester, detinatoarea trofeului Challenge Cup.

Partidele din sfeturile de finala ale European Rugby Challenge Cup au fost extrem de spectaculoase si dramatice, performera acestei faze a competitiei fiind Newport Dragons care a castigat pe Kingsholm Stadium si a eliminat-o din cursa pe Gloucester, detinatoarea trofeului.

 Cu doar patru victorii obtinute in 19 partide din actuala editie a Guinness Pro 12, Newport Dragons ocupa pozitia a zecea, acest aspect insa nu a impiedicat franciza galeza sa castige, rezultat 23-21, chiar pe terenul detinatoarei trofeului Challenge Cup, Gloucester, calificandu-se astfel pentru a treia oara in istorie in semifinalele competitiei.

Desi a suferit o eliminare temporara, Pretorius fiind cel sanctionat cu cartonas galben, Newport Dragons a condus la pauza cu 12-11 prin cele patru lovituri de pedeapsa concretizate de D.Jones. In partea secunda, Jones a continuat sa puncteze dar Gloucester a trecut in avantaj cu eseul lui McColl, lovitura de gratie a dragonilor venind in minutul 76, gratie finalizarii in terenul de tinta al englezilor, autor Davies.

 Tot in ultimele minute a fost decisa invingatoarea si in partida dintre Grenoble si Connacht, francezii revenind dupa ce echipa clasata pe pozitia secunda in Guinness Pro 12 a condus cu 29-16, iar apoi cu 32-30, dropgolul lui Wisniewski marcat cu cinci minute inainte de ultimul fluier al arbitrului stabilind rezultatul final (33-32). Evolutia lui Wisniewski a fost cheia victorie lui Grenoble, acesta reusind sa marcheze din toate procedeele posibile, un eseu, trei transformari, trei lovituri de pedeapsa si un dropgol, de partea irlandezilor cate o incercare fiind semnata de jucatorii Henshaw si Healy , in timp ce Adelokun a izbutit dubla.

Un alt jucator remarcat al sferturilor de finala a fost Paillaugue care a marcat 20 din cele 25 de puncte ale lui Montpellier in victoria obtinuta pe terenul lui Sale Sharks cu rezultatul de 25-19. Pilierul modovean Vadim Cobilas a fost titular pentru echipa engleza in contul careia, Brady si James au inscris cate un eseu.

Chiar daca a avut puterea de a reveni si de a conduce cu 30-18, London Irish nu a rezistat pe Twickenham Stoop si a cedat in fata lui Harlequins, care in ultima jumatate de ora a marcat trei eseuri. Harlequins s-a impus cu rezultatul de 38-30, D.Care reusind un hat-trick iar Wallace o dubla, trei incercari fiind trecute in dreptul invinsilor, autori Mulchrone, McKibbin si Maitland.

Programul semifinalelor European Rugby Challenge Cup arata astfel:
Twickenham Stoop: Harlequins-Grenoble
Stade Yves du Manoir: Montpellier-Newport Dragons

FOTO: epcrugby.com

1,939 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response