Monday 25th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Marius Tincu: “Avem jucatori de linia I cu mult potential si acest lucru imi da incredere in viitorul rugbyului romanesc”

13 aprilie 2016 INTERN
Marius Tincu: “Avem jucatori de linia I cu mult potential si acest lucru imi da incredere in viitorul rugbyului romanesc”.

Miercuri, 13 aprilie, s-a incheiat stagiul de pregatire pentru jucatorii de linia intai ce a avut loc timp de trei zile, la sediul Federatiei Romane de Rugby, din Bucuresti. Desfasurat sub coordonarea lui Marius Tincu, stagiul a reunit cei mai promitatori jucatori de linia I, nascuti intre 1991-1997, obiectivele acestuia fiind sa ofere tinerilor jucatori cat mai multe informatii teoretice si practice.

Astfel, cei 26 de sportivi selectionati au aflat despre incalzirea specifica liniei I, despre antrenamentul pe teren si cel din sala de forta, recuperarea pe care trebuie sa o faca pilierii si tragatorii. Un rol important l-a avut partea tehnica in ce priveste posturile pe care evolueaza, fiind exersate si discutate pozitiile corecte de legare, in functie de timpii gramezii ordonate. Mai mult, s-a pus accent pe securitatea legarii in gramada, facandu-se exercitii de gramada prabusita, ca o masura de prevenire a accidentarilor.

Sportivii au aflat informatii importante despre dieta unui jucator profesionist, despre arbitrajul la nivel gramezii si pregatirea mentala a unui meci, printre lectorii stagiului aflandu-se doctorul Alin Popescu si psihoterapeutul Razvan Peristeri.

 “Sunt multumit de acest stagiu, sincer mi-a placut ce am vazut, avem jucatori de linia I cu mult potential si acest lucru imi da incredere in viitorul rugbyului romanesc. Important este ca toti cei care au fost aici sa constientizeze ca a fi profesionist inseamna multa munca individuala, nu doar ceea ce faci la club. Sunt copii bine dezvoltati somatic, cu calitati pentru linia I, care, cu o pregatire buna, constanta, peste cativa ani, pot fi generatia urmatoare de Stejari. Este foarte important sa ii tinem sub observatie inca de acum, pentru ca arma Romaniei a fost intotdeauna gramada si trebuie sa avem grija de acest lucru si in continuare”, a declarat Marius Tincu, antrenorul pachetului de inaintare al echipei nationale de seniori.

Fiecarui jucator prezent la stagiu i s-a facut o fisa indivuala, pe care va fi notata evolutia acestuia in urmatoarea perioada. Urmatoarea intalnire a fost stabilita pentru luna septembrie. “Le-am dat toate programele de pregatire pe care eu le-am incercat si m-au ajutat, am facut schimb de contacte si imi doresc sa fiu cautat de ei, sa ma intrebe, sa fie dornici de a deveni cu adevarat profesionisti. In rugby, trebuie sa fii pregatit tot timpul 100%, gata sa dai totul pe teren, dar sa stii si toate noutatile ce apar in arbitraj si influenteaza postul tau. Trebuie sa te dedici total acelui lucru pe care il faci”, a spus Marius Tincu.

Pe langa sportivi, la acest stagiu au fost invitati si antrenorii responsabili cu pregatirea pachetului de inaintare de la cluburile din tara.

“Am ramas impresionat ca s-a facut si in Romania un stagiu pentru jucatorii specializati pe linia I. Eu am aflat foarte multe lucruri noi de la domnul antrenor Tincu, exercitii noi pentru intarirea musculaturii spatelui, pentru pregatirea specifica pilierilor. Toate informatiile ne sunt de folos, am invatat lucruri noi si despre nutritie si despre cum sa abordam mental un meci”, a declarat Ciprian Lucaci, legitimat la CSA Steaua, care a participat cu Romania U19 la Campionatul European din 2015, de la Lisabona.

Cei 26 de sportivi invitati la stagiu:

CSM BUCURESTI. Stalp: George Tudor (1992), Savin Alexandru (1995), Popa George (1994). Tragator: Ailincai Iulian      (1995), Tongia Makefu         (1994)

CSM BAIA MARE. Stalp: Pocris Marius (1993), Stan Ionut (1994), Domitian Muresan (1995)

CSU CLUJ. Stalp: Petrucher Paul (1991), Telesa Alexandru ( 1991). Tragator: Birladeanu Razvan (1994)

CS POLI IASI: Stalp: Chiriac Ciprian (1993), Balan Vasile (1992). Tragator: Butnariu Tudor (1995)

DINAMO. Stalp: Manole Cosmin (1995)

CS STIINTA PETROSANI.Stalp: Popa Vlad (1994)

STEAUA. Stalp: Gordas Alexandru (1994), Rosu Cosmin (1994), Lungu Marius (1996), Lucaci Ciprian (1996). Tragator: Melecciu Ionut (1996), Cornei Cristian (1990)

CS TOMITANII. Stalp: Cretu Adrian (1997)

ACS TIMISOARA. Stalp: Haidau Alin (1997), Zanfirache Alin ( 1997). Tragator: Pelin Claudiu (1997)

3,296 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response