Tuesday 01st December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Elvetia a promovat in Divizia 1 B a Cupei Europene a Natiunilor

17 aprilie 2016 CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
Elvetia a promovat in Divizia 1 B a Cupei Europene a Natiunilor.

Neinvinsa de anul trecut, Elvetia a obtinut in premiera promovarea in Divizia 1B a Cupei Europene a Natiunilor, florile de colt antrenate de francezul Gil Coquard devansand Cehia in urma victoriei cu bonus ofensiv pe terenul Croatiei, 40-15.

Din 2008, Elvetia a urcat pas cu pas din Divizia 3A, iar sezonul trecut a ratat pe putin promovarea in Divizia 1B, atunci cand a fost devansata de Olanda. Aceasta editie a inceput cu o infrangere pentru elvetieni , chiar pe propriul teren in fata principalei contracandidate, Cehia, dar au urmat sapte victorii consecutive si astfel rugbyistii din Tara Cantoanelor si-au vazut visul indeplinit.

Elvetia si-a luat revansa in fata Cehiei, la Vyskow, dar pentru a promova avea nevoie de o victorie cu bonus ofensiv in Crotia. Trupa lui Gil Coquard a avut nevoie de numai 15 minute pentru a marca trei eseuri, al patrulea venind inainte de pauza, autorii reusitelor numindu-se Cyril Lafuye dubla, Lucas Heinrich si Sebastien Dimitri, scor 40-15, iar astfel primul loc in Divizia 2A a devenit o realitate.

Sub comanda lui Gil Coquard, care se afla pe banca tehnica a Elvetiei din 2013, aceasta a disputat 13 paride si a pierdut doar trei, iar in prezent ocupa pozitia a 34-a in clasamentul mondial World Rugby inaintea Poloniei, Olandei si Braziliei, respectiv in imediata apropiere a Moldovei pe care o va intalni in urmatorul sezon al Cupei Europene a Natiunilor Divizia 1B.

FOTO: Swiss Rugby Union Facebook

2,427 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response