Friday 22nd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Daniel Mitrea este Regional Training Manager la World Rugby si Rugby Europe

22 aprilie 2016 INTERNATIONAL
Daniel Mitrea este Regional Training Manager la World Rugby si Rugby Europe

Manager de Inalta Performanta al Federatiei Romane de Rugby, Daniel Mitrea a fost selectat, in urma examenului pe care l-a sustinut, ca “Regional Training Manager” la World Rugby, forul international care conduce rugby-ul mondial. De asemenea, el va lucra si cu oficialii de la Rugby Europe.

Ca “Regional Training Manager”, Daniel Mitrea va implementa strategia regionala de formare si specializare pentru formatorii si educatorii de antrenori, oficiali de meci, preparatori fizici si tot ce tine de “Bunastarea jucatorilor”, un proces complex care combina partea medicala, cea de recuperare, nutritie si stiinta a sportului. Pe langa coordonarea activitatii celor 400 de traineri si educatori World Rugby care sustin cursuri pe intreg teritoriul Europei, Daniel va ajuta federatiile afiliate sa isi dezvolte  un sistem prin care sa-si formeze propriul staff tehnic.  Mai mult, acesta va face legatura intre cele doua foruri care conduc rugby-ul, World Rugby si Rugby Europe.

“Ma bucur pentru aceasta numire a lui Daniel, care este primul roman cadru tehnic ales sa lucreze intr-o organizatie internationala. Este un merit al muncii lui, al felului in care s-a implicat in rugby-ul romanesc, al dedicatiei si pasiunii pe care a pus-o in tot ceea ce a facut. Aceasta numire deschide o usa pentru toti tehnicienii romani, care au un exemplu in Daniel si cred ca astfel vor avea o motivatie in plus pentru a lucra si forma antrenori”, a declarat Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby.

La inceputul lunii februarie, World Rugby a scos la concurs postul de “Regional Training Manager”, un post pentru care cerintele au fost de aproximativ 25 de pagini. Daniel Mitrea si-a depus portofoliul, dupa care a sustinut  la Paris, in fata unei comisii formate din membrii World Rugby si Rugby Europe, o prezentare despre viziunea sa personala asupra managementului formarii in Europa.  “Personal, e o noua provocare, dupa 14 ani de munca in slujba Federatiei Romane de Rugby. Imi dau seama la ce ma inham, munca e extrem de provocatoare, pentru ca daca exista manageri de formare care au tari putine de care se ocupa, cum este cel pe Oceania care coordoneaza opt tari, in Europa, sunt 48 de tari. In plus, cu fiecare trebuie lucrat altfel, tarile din Six Ntaions  prezinta o alta tematica fata de tarile din Tier 2 sau Tier 3, iar pentru fiecare trebuie sa existe o solutie. Trebuie sa ne folosim de experienta celor din Six Nations pentru a ridica si statele mai slabe valoric”, a declarat Daniel Mitrea.

Fost jucator, antrenor si profesor de educatie fizica, Daniel Mitrea (42 de ani) a fost timp de 10 ani antrenor federal – coordonator tehnic al loturilor nationale de rugby, iar in ultimii trei ani a ocupat functia de Manager de Inalta Performanta al FRR, participand la toate proiectele legate de antrenament si formare organizate de catre World Rugby.

 Printre cele mai importante referinte ale sale:
– antrenor nivel III FIRA – AER
– formator de antrenori – IRB
– formator de formatori – IRB
– absolvent al World Rugby Academy of Sport – Manchester Business School
– Director Regional de Dezvoltare pentru Europa Centrala (Bulgaria, Serbia, Ungaria, Slovenia, Moldova, Cehia, Polonia, Romania) FIRA – AER
– antrenor federal – coordonator tehnic al loturilor nationale de rugby (U17, U18, U19, U20, U21, seniori, rugby7)
– Manager Inalta Performanta – coordonator al structurii de Inalta Performanta a F.R.R

“Pe masura ce ne straduim sa crestem jocul in Europa , aceasta numire importanta continua sa arate ca prioritatea noastra numarul unu este legata de bunastarea jucatorului de rugby prin antrenarea si formarea actualei si viitoarei generatii de antrenori, oficiali de meci, medici si preparatori fizici. Daniel este un experimentat formator si educator World Rugby, cu o cunoastere deplina a rugbyului in Europa si sunt incantat ca se alatura atat World Rugby, cat si Rugby Europe. Europa este o regiune foarte mare , cu o scara larga in ce priveste nevoile de Formare si Educatie si astept cu nerabdare sa vad impactul numirii lui Daniel pe intregul continent, in lunile urmatoare “, a declarat Jock Peggie, Training Manager la World Rugby.

4,207 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response