Friday 04th December 2020,
Federatia Romana de Rugby

Timisoara Saracens s-a calificat pe tabloul principal in Challenge Cup

23 aprilie 2016 CHALLENGE CUP
Timisoara Saracens s-a calificat pe tabloul principal in Challenge Cup.

Dupa victoria din partida tur, Timisoara Saracens s-a impus si in returul dublei manse contand pentru Play-Off-ul de calificare in European Challenge Cup, succesul banatenilor cu rezultatul de 28-17 pe terenul lui Rugby Calvisano, asigurandu-le prezenta pe tabloul principal al competitiei in editia 2016-2017.

Timisorenii au modificat pentru prima data tabela de marcaj prin Valentin Calafetenu care a marcat din lovitura de pedeapsa de la aproximativ 30 de metri, pe fondul unui joc echilibrat in care lupta s-a dus cu precadere intre pachetele de inaintare Filippo Buscema a egalat, 3-3 fiind rezultatul dupa 15 minute.

Valentin Calafeteanu putea sa-i readuca pe banateni in avantaj, dar a ratat doua lovituri de pedeapsa pentru a se revansa apoi inainte de pauza, astfel ca dupa primele 40 de minute Timisoara Saracens conducea pe Stadio Peroni cu rezultatul de 6-3.

Debutul partii secunde a fost singura perioada cu emotii pentru elevii lui Heikell Graniger, deoarece Rugby Calvisano a preluat initiativa si eseul lui Matteo Minozzi, transformat de Filippo Buscema i-a adus pe italieni in avanataj, mai mult chiar acelasi Filippo Buscema a ratat o penalitate care i-ar fi putut desprinde pe galben-negri la un ecart de sapte puncte. A venit insa incercarea lui Marian Drenceanu, in urma efortului colectiv dupa un mol de margine, Valentin Calafeteanu a transformat, timisorenii aflandu-se din nou la conducere.

Mai mul chiar,o cursa a lui Jack Umaga s-a finalizat cu eseul lui Stelian Burcea, banatenii avand un avantaj de 20-10 in urma transformarii lui Valentin Calafeteanu. Rugby Calvisano a incercat sa revina in joc cu eseul lui Jim Tuivati, insa scroul final a fost stabilit de resusitele lui Brian Sefanaia, autor a unei incercari si Valentin Calafeteanu care a concretizat o lovitura de pedeapsa.

Cu doua victorii in fata lui Rugby Calvisano, Timisoara Saracens s-a calificat pentru faza grupelor editiei 2016-2017 a Challenge Cup, a doua competitie, ca valoare, la nivel de cluburi din Europa.

Calificari Challenge Cup,
Stadio Peroni: Rugby Calvisano-Timisoara Saracens 17-28(3-6)
Au marcat:Minozzi-e, Tuivati-e, Buscema-2tr,lp respectiv Drenceanu-e, Burcea-e, Sefanaia-e, Calafeteanu-2tr,3lp

Rugby Calvisano: 1.Sami Panico,2.Gabrielle Morelli,3.Marco Riccioni,4.Agustin Cavalieri,5.Luca Beccaris,6.Alessio Zdrilich,7.Renato Giammarioli,8.Jim Tuivaiti, 9.Riccardo Raffaele, 10.Filippo Buscema, 11.Marco Susio, 12.Tommaso Castello, 13.Alberto Chiesa, 14.Benjamin De Jager, 15.MatteoMinozzi. Rezerve:16.Luhandre Luus,24.Luca Scarsini,18.Rudy Biancotti,19.Michele Andreotti, 20.Davide Zanetti, 21.Nicola Belardo, 22.Giacomo De Santis, 23.Daniele Di Giulio.

Timisoara Saracens:1.Gigi Militaru, 2.Andrei Radoi, 3.Alexandru Tarus, 4.Valentin Poparlan, 5.Marian Drenceanu, 6.Daniel Ianuș, 7.Dorin Lazar,,8.Stelian Burcea,9.Valentin Calafeteanu,10.Jody Rose,26.Fonovai Tangimana, 12.Paula Kinikinilau,13.Jack Umaga,11.Stephen Shennan,15.Gabriel Conache. Rezerve: 16.Eugen Capatana,17.Sione Taupaki,23.Samuel Maris,18.Ionut Muresan,19.Marian Gorcioaia,21.Brian Sefanaia,22.Tevita Manumua,24.Viliami Moala.

1,675 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response