Monday 18th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Duel anglo-francez in cele doua finale ale competitiilor europene inter-cluburi

25 aprilie 2016 CHAMPIONS CUP
Duel anglo-francez in cele doua finale ale competitiilor europene inter-cluburi.

In urma disputarii semifinalelor celor doua competitii europene inter-cluburi, atat in European Rugby Champions Cup, cat si in European Rugby Challege Cup, partida cu trofeul pe masa se va disputa intre echipe din Anglia si Franta, Saracens-Racing 92, respectiv Harlequins-Montpellier.

Pe Madejski Stadium, Lodon Wasps a inceput in forta partida cu Saracens si a marcat un eseu chiar in primul minut prin Dan Robson dupa o actiune rapida care a surprins defensiva adversa. Saracens insa a recuperat si incercarea lui Rhodes, respectiv loviturile de pedeapsa concretizate de Owen Farrell au asigurat ros-negrilor un avantaj de 17-10, cu zece minute inainte de final. Forta inaintarii lui Saracens si-a spus din nou cuvantul, un eseu de penalizare venit in minutul 72 stabilid practic castigatoarea partidei, desi London Wasps a replicat cu eseul lui Ashley Johnson. Saracens s-a impus cu rezultatul de 24-17 si a obtinut cea de-a doua calificare in finala European Rugby Champions Cup.

Leicester Tigers si Racing 92 s-au intalnit pe stadionul legendarei echipe de fotbal Nottingham Forest, City Ground, victoria revenind francezilor cu rezultatul de 19-16. Primele 20 de minute au apartinut parizienilor care si-au creat un avanataj de 10 puncte dupa eseul lui Maxime Machenaud transformat de Daniel Carter, neozeelandezul concretizand si o lovitura de pedeapsa. Tigrii au revenit in joc, cate o penalitate fiind transformata in puncte de Fredy Burns si Owen Williams, rezultatul pauzei stabilindu-l Daniel Carter, 13-6 in favoarea lui Racing 92.

Dupa reluare, Owen Williams s-a mai remarcat o data din fata butului advers, dar Daniel Carter si Johannes Goosen au marit diferenta de scor si englezii nu au mai putut recupera in ciuda eseului izbutit pe final de Telusa Veainu. In Challenge Cup, Montpellier s-a impus fara mari emotii in fata galezilor de la Neport Dragons, avantajul de 22-0 in minutul 60 aducandu-le calificarea in finala. Demetri Catrakilis a marcat din patru lovituri de pedeapsa, Bismark Du Plessis un eseu, pe final dragonii resuind sa-si treaca in cont doua incercari, autori Hallam Amos si Carl Meyer, rezultatul final fiind 22-12.

Adversara lui Montpellier din finala Challenge Cup va fi Harlequins, londonezii castigand de o maniera categorica partida cu Grenoble, rezultat 30-6. Jamie Roberts, Nick Evans si George Lowe au marcat cate un eseu, restul punctelor invingatorilor venind din tenativele de tinta concretizate de Ben Botica si Nick Evans.

Programul finalelor:
13 mai 2016
Grand Stade de Lyon-European Rugby Challenge Cup: Harlequins-Montpellier

14 mai 2016
Grand Stade de Lyon-European Rugby Champions Cup: Saracens-Racing 92

FOTO: REX FEATURES

2,502 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response