Monday 03rd August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Catalin Franciuc, international de rugby in anii 90, a incetat din viata

26 aprilie 2016 INTERN
Catalin Franciuc, international de rugby in anii 90, a incetat din viata.

Federatia Romana de Rugby isi exprima regretul fata de decesul lui Catalin Franciuc, international de rugby in anii 90. Acesta a incetat din viata luni, 25 aprilie, la varsta de 47 de ani.

Nascut la Ipoteşti-Tisauti, judetul Suceava, pe 21 august 1968, Franciuc a fost jucator la echipa de rugby CSM Suceava, Dinamo Bucuresti si U Cluj si international in perioada anilor 90′. El a fost  initiat in tainele sportului cu balonul oval de catre Petru Panait la CSS Suceava.

El a fost unul dintre cei mai talentati rugbisti produsi de centrul din Suceava. “Francu”, asa cum ii spuneau toti, a fost si va ramane un punct de reper pentru multi cei care l-au cunoscut sau au avut ocazia sa joace alaturi de el. „Eram un copil normal in satul Ipotesti-Tisauti si era un antrenor de rugby care mai trecea prin sat si intreba daca nu sunt baieti care doresc sa faca sportul acesta. Eu am vrut. Prima data am intrat in Lotul National de Juniori, iar prima victorie a fost în 1986, cand am obtinut «Cupa prieteniei intre tarile sovietice». Apoi am intrat la Seniori“, povestea acesta intr-un interviu acordat ziarului „Adevarul”, in urma cu cativa ani.

Vom reveni cu amanuntele legate de inmormantare.

Dumnezeu sa-l odihneasca!

FOTO: A.s. Prietenii Rugby-ului Bucovina

3,608 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response