Thursday 28th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Spania si Samoa vor disputa finala World Rugby Trophy U20

29 aprilie 2016 INTERNATIONAL
Spania si Samoa vor disputa finala World Rugby Trophy U20.

La prima participare in cadrul World Rugby Trophy U20, Spania este aproape de a da marea lovitura, ibericii calificandu-se in finala competitiei alaturi de Samoa, castigatoarea urmand sa promoveze in turneul de elita rezervat acestei categorii de varsta.

In urma rezultatelor inregistrate in prima faza a World Rugby Trophy U20, Samoa a castigat fara emotii Grupa A, dupa ce a obtinut victorii in toate cele trei partide disputate, in urma ei clasandu-se Fiji care va disputa finala pentru medaliile de bronz, Uruguay si tara gazda, Zimbabawe. Samoa va disputa astfel cea de-a doua finala din istoria competitiei, in 2011 impunandu-se in fata Japoniei obtinand calificarea in World Rugby Championship.

Surpriza o reprezinta Spania care a invins la scor, 44-8 si 40-22 pe Hong Kong, respectiv Namibia, iar apoi in meciul decisiv pentru castigarea Grupei B a intrecut Statele Unite. In ciuda rezultatului final, 18-16,partida a fost la discretia ibericilor care au condus cu 8-0 in pauza iar apoi cu 16-0 respectiv 18-8, inainte de ultimul fluier al arbitrului americanii reducand proprotiile infrangerii.

Finala World Rugby Trophy U20 va avea loc pe 1 mai, National Sports Stadium din Harare urmand sa fie gazda intalnirii dintre Spania si Samoa , echipa castigatoare, alaturi de trofeul competitiei obtinand calificarea in esalon de elita al acestei categorii de varsta, World Rugby Championship.

Programul finalelor:
Finala locurilor 7-8: Zimbabawe-Hong Kong
Finala locurilor 5-6: Uruguay-Statele Unite
Finala locurilor 3-4: Fiji-Namibia
Finala locurilor 1-2: Spania-Samoa

FOTO: worldrugby.org

1,812 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response