Tuesday 22nd October 2019,
Federatia Romana de Rugby

Pe stadionul Sapiac din Montauban va avea loc, in Seara Invierii, un meci pentru sustinerea lui Petre Mitu

30 aprilie 2016 NATIONALA
Pe stadionul Sapiac din Montauban va avea loc, in Seara Invierii, un meci pentru sustinerea lui Petre Mitu.

Fost jucator la Montauban, intre 2006 si 2010, Petre Mitu (39 de ani) a ramas in amintirea localnicilor ca unul dintre cei mai valorosi jucatori de rugby ce au evoluat acolo. Si cum internationalul roman lupta cu o boala nemiloasa (scleroza laterala amiotrofica), iar toate formatiile lui USM sunt libere in acest weekend, pe stadionul Sapiac din localitatea franceza se va disputa in aceasta seara, la 18.30 (19.30 dupa ora Romaniei), de Inviere, un meci caritabil de rugby, fondurile stranse astfel urmand a fi donate Asociatiei ”Toti cu Petre”.

Potrivit cotidianului ”La Depeche du Midi”, care apare in zona Toulouse, la Montauban se vor infrunta echipele Frantei si Romaniei. Nu primele reprezentative, ci doua puse sub titulatura ”Classic” si alcatuite din jucatori de rugby provenind din cele doua tari in ale caror campionate a evoluat Petre Mitu.

Pentru echipa noastra si-au anuntat participarea rugbysti cunoscuti precum Dumitru, Dinu, Socaciu, Vlasceanu, Bogdan Balan, Margarit Radoï, Mavrodin, Petricheï, Tonita, Stoian, Alex Manta, Macovei, Vasluianu, Sirbu, Mitu, Lungu, Carp, Lazar, Gontineac, Brezoianu, Ezaru, Picoiu, Boiangiu si Maftei.

La francezi vor evolua Rosalen, Viard, Louvet, Saunier, Maureaux, Vicard, Delbos, Tuilagi, Plataret, Linde, Djebailli, Froment, Audebert, Vermeulen, Ferrou, Sudre, Arrayet, Otondo, Sargos, Pechambert si Caumont.

Intalnirea caritabila va fi condusa de arbitrul international Christophe Berdos.

Potrivit publicatiei franceze, spectatorii vor plati 5 euro pe bilet, accesul fiind general.

Medaliat cu bronz la Campionatul Mondial de juniori din 1996, Petre Mitu a disputat 34 de meciuri pentru echipa de seniori a Romaniei, marcand 288 de puncte (12 eseuri, 44 lovituri de pedeapsa si 48 de transformari). A fost capitan al ”Stejarilor” in patru meciuri, in 2001 si 2002. A participat la Cupa Mondiala din 1999, evoluand in meciurile cu Australia, SUA si Irlanda.

In 2014, Mitu a fost diagnosticat cu scleroza laterala amiotrofica, o boala neurodegenerativa care a lansat si campania Ice Bucket.

”Pia” a fost lansat în rugby-ul mare de antrenorul Dumitru Sterian ”Cioc”, a trecut apoi sub indrumarea lui Fane Popescu, evoluând ca senior la Steaua și în prima ligă franceză, la Aurillac (1998-2001), Grenoble (2002-2003), Stade Poitevin (2003-2005), Tarbes (2005-2006) si US Montauban (2006-2010). In 2010, Mitu a devenit antrenor jucator la CAC Rugby, în Federale 1, iar apoi la RAC Angerien, in liga a treia din Franta.

1,990 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response