Thursday 04th June 2020,
Federatia Romana de Rugby

Samoa a castigat World Rugby Trophy U20

2 mai 2016 INTERNATIONAL
Samoa a castigat World Rugby Trophy U20.

Dupa o finala dramatica, cu rasturnari de situatie, Samoa a castigat World Rugby Trophy U20, editia 2016, si astfel a promovat in esalonul de elita, pe locul secund clasandu-se Spania, urmata de Fiji si Namibia.

Finala World Rugby Trophy, al doilea esalon valoric al categoriei de varsta U20 s-a disputat pe National Sports Stadium din Harare intre Samoa si Spania, partida avand o derulare spectaculoasa si in acelasi timp dramatica, victoria revenind echipei din Insulele Pacificului dupa un eseu marcat in ultimul minut de joc.

Spania, la prima participare in acesta competitie a inceput mai bine si eseul lui Narciso Dominguez i-a adus pe iberici in avantaj, dar samoanii au replicat imediat si pana in minutul 18 au preluat conducerea, Ella si Rayasi reusind in doua randuri sa treaca de apararea adversa pentru a finaliza in terenul de tinta. Acelasi Narciso Dominguez a mai inscris un eseu pana la pauza si astfel repriza secunda a inceput cu samoanii in avantaj de doua puncte. Ecartul a fost marit de eseul lui Ella, insa spaniolii au intors rezultatul prin Artela Zabala.

Pana la final Samoa a recuperat si eseul lui Masaga a decis castigatoarea. Samoa a castigat pentru a doua oara in istorie World Rugby Trophy U20 si astfel a facut pasul in eselonul de elita, anul viitor urmand sa dispute partidele din World Rugby Championship U20.

Rezultatele finalelor:
Finala locurilor 7-8: Zimbabwe-Hong Kong 40-44
Finala locurilor 5-6: Uruguay-Statele Unite 30-32
Finala locurilor 3-4: Fiji-Namibia 44-30
Finala locurilor 1-2: Samoa-Spania 38-32

FOTO: worldrugby.org

1,827 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response