Wednesday 08th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Jaguares a realizat scorul etapei in Super Rugby

3 mai 2016 SUPER RUGBY
Jaguares a realizat scorul etapei in Super Rugby.Jaguares a realizat scorul etapei in Super Rugby.

In Super Rugby s-au disputat partidele din etapa a X-a, franciza argentiniana Jaguares reusind cea mai consistenta victorie in fata sud-africanilor de la Kings, in fruntea clasamentului general mentinandu-se in continuare Chiefs, dupa victoria din disputa cu Sharks.

Pe Yarrow Stadium din New Plymouth, Chiefs a fost nevoita sa se intrebuinteze serios in partida cu Sharks pentru a obtine o victorie cu rezultatul de 24-22. Rechinii au marcat trei eseuri, autori Cooper, April si Ralepelle, neozeelandezii doar doua prin Tamanivalu si Leitch, dar Cruden a compensat gratie tentativelor de tinta concretizate si astfel Chiefs a obtinut un nou succes care o mentine in fruntea clasamentului general.

Desi s-au marcat in total zece incercari, bonusul ofensiv nu s-a acordat in partida Blues-Rebels, castigata de neozeelandezi cu rezultatul de 36-30, raportul eseurilor fiind de 6-4. Pentru franciza din Auckland cate o incercare au izbutit Parsons, Kaino, Faumuina, West, Li si Visinia, iar din tabara adversa Hodge, Reid,Fainga’a si Naivalu, australienii plecand de pe Eden Park cu bonificatia defensiva.

Campionii en-titre Highlanders au marcat doar doua incercari, cu Sopoaga si Smith la finalizare, dar reusitele din fata butului ale lui Sopoaga le-a adus o victorie fara emotii in fata lui Brumbies, rezultat 23-10. Singura incercare a australienilor a apartinut lui Mann-Rea.

Reds si-au trecut in cont a doua victorie stagionala, 30-17 in partida cu Cheetahs, o alta echipa in cautare de victorii. Raportul eseurilor a fost de 3-2, Frisby dubla si Browning de partea invingatorilor, respectiv Cassiem si Rhule pentru invinsi, diferenta de puncte datorandu-se preciziei suturilor lui McIntyre.

Lidera Conferintei Sud-Africane, Stormers a cedat oarecum surprinzator pe DHL Newlands din Cape Town unde Waratahs s-a impus cu rezultatul de 32-30, dupa un final dramatic, eseul vcitoriei fiind marcat de Hooper in minutul 78. Pe lista marcatorilor de incercari si-au mai trecut numele Du Toit- dubla si Burges, iar de partea australienilor Belae, Folau si Horne.

Hurricanes a facut spectacol pe Ellis Park din Johannesburg unde a marcat sapte eseuri in partida contra lui Lions de care a dispus cu rezultatul de 50-17. J.Savea si Jane au marcat cate doua incercari, Proctor, Goodes si Aso cate una astfel ca Hurricanes s-a ales cu bonusul ofensiv pentru ca sud-africanii au batut doar de trei ori defensiva neozeelandezilor prin Van der Merwe, Mapoe si Kriel.

Cel mai consistent succes al etapei l-a realizat Jaguares, 73-27 in fata lui Kings, argentinienii marcand nu mai putin de 11 eseuri, autori Senatore hat-trick, Hernandez, Cordero, Sanchez, Creevy, Montero, Alemanno, Boffelli si Landajo. La spectacolul de pe Jose Amalfitani din Buenos Aires, Kings si-a adus contributia cu patru incercari semnate de Cloete, Watermeyer, Bholi si Sykes.

La Perth, Western Force a iregistrat o noua infrangere, Bulls fiind invingatoarea australienilor cu rezultatul de 42-20. Sefontein dubla, Strauss dubla si Serfontein au asigurat sud-africanilor bonusul ofensiv in conditiile in care australineii au inscris doua incercari prin Hodgson si Godwin.

Clasament general:
Liderii conferintelor:
1.Chiefs-37p
2.Stormers-29p
3.Lions-27p
4.Rebels-23p
5.Crusaders-32p
6.Hurricanes-31p
7.Bulls-28p
8.Highlanders-28p
9.Sharks-22p
10.Brumbies-21p
11.Waratahs-21p
12.Blues-20p
13.Cheetahs-12p
14.Jaguares-12p
15.Reds-12p
16.Sunwolves-7p
17.Force-6p
18.Kings-4p

FOTO: planetrugby.com

2,328 total views, 6 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

Leave A Response