Tuesday 22nd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania 7s doua locuri trei la Stanislas Sevens

9 mai 2016 7's Men, 7's Women
Romania 7s doua locuri trei la Stanislas Sevens.

Echipa nationala masculina si feminina de rugby 7 a participat la turneul Stanislas Sevens gazduit de orasul Nancy din Franta, in ambele intreceri Romania ocupand pozitia a treia, un excelent prilej pentru verificarea potentialului inaintea partidelor din Rugby Europe Trophy.

Baietii condusi de Alexandru Lupu au castigat in prima zi a turneului grupa din care au facut parte, dupa partide spectaculoase, bilantul fiind de doua victorii si un rezultat de egalitate. In partida de debut Romania a remizat cu NRV(Germania), rezultat 17-17, dupa ce echipa noastra a condus cu 12-0, apoi am invins pe Midol Froggies din Franta, 17-0, pentru ca in ultimul meci al grupei sa revenim fiind condusi cu 14-7 la pauza de Albi si sa ne impunem, scor 19-14.

Romania 7s doua locuri trei la Stanislas Sevens. Gratie locului intai ocupat, Romania a intrat in lupta pentru cucerirea trofeului insa dupa o victorie fara emotii de aceasta data in fata lui NRV (Germania), 26-12, am cedat in semifinale, englezii de la Ramblin Jesters impunandu-se cu 22-0. Astfel, Romania a disputat finala mica in compania francezilor de la Free Sevens in care desi am fost condusi cu 12-0 am intors rezulatul pentru o victorie cu 21-12.

In competitia feminina, Ghindele s-au impus de o maniera categorica in Grupa D, dupa trei victorii la scor , 40-0 cu Danemarca, 27-5 cu Israel si 29-0 cu Ungaria. Meciul din sferturile de finala a fost extrem de echilibrat in care a decis o transformare, fetele noastre invingand Elvetia, scor 7-5 si au obtinut astfel calificarea in semifinale. Aici insa au avut de infruntat viitoarea castigatoare a trofeului, Ile de France in fata careia Ghindele au pierdut cu 22-7 desi in pauza conduceau cu 7-0, pentru ca apoi finala locurilor 3-4 sa reintalnesca Ungaria in fata careia s-au impus din nou, 15-7.

Asa cum a avut amabilitatea sa ne declare Gabriela Lepciuc: “A fost un turneu de pregatire extrem de util care ne-a aratat adevaratul potential si ceea ce mai avem de pus la punct inainte de competitia Rugby Europe Trophy. Toate partidele au fost dificile, mai ales cea cu Ile de France, singura in fata careia am pierdut, am intalnit adversare ambitioase si de aceea suntem multumite de rezultatul obtinut. De acum gandurile noastre se indrepta catre Rugby Europe Trophy iar anul acesta ne dorim promovarea in esalonul de elita.”

Stanislas Sevens, rezultate:

Masculin:
Grupa C: Romania-NRV (Germania, Lower Saxony Rugby Union) 17-17 Romania-Midol Froggies (Franta)17-0 Romania-Albi(Franta) 19-14
Sferturi de finala: Romania- NRV (Germania, Lower Saxony Rugby Union) 26-12 Semifinale: Romania-Ramblin Jesters(Anglia) 0-22
Finala locurilor 3-4: Romania-Free Sevens(Franta) 21-12

Feminin:
Grupa D: Romania-Danemarca 40-0 Romania-Israel 27-5 Romania-Ungaria 29-0
Sferturi de finala: Romania –Elvetia 7-5
Semifinale: Romania-Ile de France 7-22
Finala locurilor 3-4: Romania-Ungaria 15-7

 

2,936 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response