Wednesday 23rd September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Trei echipe din Irlanda in semifinalele Guinness Pro 12

9 mai 2016 PRO12 RUGBY
Trei echipe din Irlanda in semifinalele Guinness Pro 12.

In Guinness Pro 12 s-au disputat partidele din ultima etapa a sezonului regulat, trei echipe din Irlanda, Leinster, Connacht si Ulster calificandu-se in semifinalele competitiei alaturi de franciza scotiana Glasgow Warriors, care astfel isi continua parcursul pentru a-si apara titlul de campioana cucerit in editia precedenta.

Pe prima pozitie a clasamentui sezonului regulat s-a situat Leinster care a castigat cu rezultatul de 50-19 in fata lui Treviso. La Dublin, pe RDS Arena, irlandezii au marcat opt eseuri italienilor, autori Strauss dubla, Sexton, McGrath, Macewa, Murphy, Reid si Ringrose de partea invinsilor cate o incercare fiind izbutita de Lazzaroni, Muccignat si Bacchin. Leinster va disputa partida din semifinale pe propriul teren in compania lui Ulster.

In urma lui Leinster s-a clasat surptiza acestei editii, Connacht care in acesta ultima etapa a castigat pe propriul teren in fata campionilor en-titre Glasgow Warriors, rezultat 14-7. Aki si O’Halloran au marcat cate un eseu pentru irlandezi, Reid in contul scotienilor, cele doua echipe urmand sa se reintalnesca in semifinale pe Galway Sportsgrounds.

Ulster s-a clasat pe pozitia a patra dupa victoria cu 46-26 pe terenul lui Ospreys intr-o partida condusa la centru de arbitrul Marius Mitrea. Ambele echipe s-au ales cu punctul bonus ofensiv, Grabham dubla, Biggar si Matavesi fiind autorii eseruilor pentru Ospreys respectiv Jackson, Best, Trimble, Henry, Olding si Van der Merwe de parte nord-irlandezilor.

Desi a condus in clasament mai multe etape, Scarlets a ratat calificarea in semifinale, pierzand si in acesta ultima etapa pe terenul lui Munster. Scannell dubla, Saili, O’Mahony si Stader au marcat cate un eseu pentru armata rosie care s-a impus cu rezultatul de 31-15, de partea galezilor Shingler concretizand cinci lovituri de pedeapsa.

Cea mai importanta victorie a obtinut-o Zebre, 47-22 in fata lui Newport Dragons, astfel ca devansad-o in clasament pe Treviso, trupa lui Gianluca Guidi s-a calificat pentru urmatoarea editie a Champions Cup. Fabiani, Van Zyl, Sarto, Postiglioni si Haimona au marcat cate un eseu in timp ce Canna a fost fara greseala din fata butului advers concretizat toate cele noua tentative de tinta avute la dispozitie.

Clasament:
1.Leinster-73p
2.Connacht-73p
3.Glasgow-72p
4.Ulster-69p
5.Scarlets-63p
6.Munster-63p
7.Cardiff-56p
8.Ospreys-55p
9.Edinburgh-54p
10.Newport-26p
11.Zebre-24p
12.Treviso-20p

Programul semifinalelor:
20 mai 2016, RDS Arena: Leinster-Ulster
21 mai 2016, Galway Sportsgrounds: Connacht-Glasgow Warriors

FOTO: rte.ie

2,415 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response