Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Brive a produs surpriza etapei in Top 14

10 mai 2016 TOP 14
Brive a produs surpriza etapei in Top 14.

Pentru Racing 92 acesta va fi unul dintre cele mai solicitante sezoane, iar cum parizienii sunt angrenati atat in lupta pentru cucerirea trofeului Champions Cup, dar si al Top 14, au utilizat o formula mai putin uzitata dand astfel sansa lui Brive sa produca surpriza etapei cu numarul 23 din esalonul de elita al Frantei.

Pe Stade Amedee-Domenech, Brive a castigat partida cu Racing 92, de la finalista Champions Cup absentand printre altii Szarzewski, Masoe, Carter, Imhoff sau Macheanud, alb-negrii reusind sa inscrie trei eseuri prin Namy, Snynan si Koyamaibole. Parizienii au avut si ei trei finalizari in terenul de tinta advers, autori Andreu dubla si Chat, astfel ca victoria cu 33-27 a lui Brive s-a conturat gratie preciziei din fata butului a lui Germain care a concretizat trei transformari si patru lovituri de pedeapsa.

Cu Mihaita Lazar titular, Castres a pierdut la mare lupta pe Stade Mayol, unde Toulon a castigat cu rezultatul de 17-7, Tuisova si Nonu, respectiv Combezou fiind autorii celor trei eseuri consemnate in acesta partida. Atat in prima repriza, cat si in cea secunda, Castres a fost nevoita sa evolueze timp de zece minute in inferioritate numerica, Wihongi si Tichit vazand cartonasul galben.

Bordeaux s-a impus la Grenoble cu rezultatul de 20-14, lovitura de pedeapsa concretizata de Bernard in minutul 80 privandu-i pe ros-albastri de bonusul defensiv. Ashley-Cooper si Guitone au marcat eseurile invingatorilor, Bordeaux fiind pe pozitia a sasea a clasamnetului care permite accesul in Play-Off.

Clermont continua sa fie liderul din Top 14, dupa victoria obtinuta pe terenul lui Pau, rezultat 16-10, galben-albastrii avand un start de partida excelent cu doua eseuri marcate in primele 12 minute, autori Abendanon si Nakaitaci. Votu a semnat incercarea lui Pau care insa a ratat si punctul bonus defensiv.

Stade Francais si Toulouse au castigat la scor partidele cu cele doua echipe virtual retrogradate Oyonnax, respectiv Agen. Parizienii s-au impus cu 69-8, opt eseuri asigurand si bonusul ofensiv, iar trupa lui Ugo Mola cu 52-19 si in acest caz, opt fiind numarul reusitelor in terenul de tinta advers.

Si La Rochelle si-a trecut cinci puncte in clasament dupa succesul cu 36-10 in fata lui Montpellier, o alta surpriza a acestei runde avand in vedere pozitionarea celor doua echipe in clasament. Kieft, Januraie, Cedaro si Lacroix au marcat eseurile invingatorilor, Ivaldi pe cel de onoare in contul invinsilor.

Clasament:
1.Clermont-79p
2.Montpellier-73p
3.Toulon-72p
4.Racing 92-68p
5.Toulouse-66p
6.Bordeaux-61p
7.Castres-58p
8.La Rochelle-54p
9.Brive-52p
10.Grenoble-47p
11.Pau-41p
12.Stade Francais-37p
13.Oyonnax-22p
14.Agen-21p

FOTO: L’Equipe.fr

1,837 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response