Monday 08th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Montpellier a cucerit trofeul European Rugby Challenge Cup

14 mai 2016 CHALLENGE CUP
Montpellier a cucerit trofeul European Rugby Challenge Cup.

Montpellier a cucerit in premiera trofeul European Rugby Challenge Cup, finala disputata pe Grand Stade din Lyon, revenind francezilor care s-au impus cu rezultatul de 26-19 in fata lui Harlequins, dupa o partida controlata in mare parte de trupa lui Jack White, pentru ca revenirea din ultimele minute a lodonezilor sa nu mai poata schimba numele castigatoarei.

Harlequins a deschis scorul prin Nick Evans dintr-o lovitura de pedepasa, dar la numai cateva minute distanta Demetri Catrakilis a egalat, aceeasi uvertura a englezilor irosind apoi o tentativa de tinta, balonul lovind bara. Imediat Motpellier a preluat initiativa in ciuda faptului ca pana la mijlocul primei reprize s-a jucat cu precadere intre cele doua linii de 22. In minutul 22, Francois Stein a dat o pasa sarita de aproximativ 30 de metri prin care a initiat un atac rapid purtat pe traseul Marvin O’Connor-Anthony Tuitavake-Jesse Mogg, iar australianul, fost component al francizei Brumbies a marcat primul eseu al partidei, transformat de Demetri Catrakilis.

Pana la pauza, Demetri Catrakilis si Nick Evans au fost cei care au modificat scorul, sud-africanul lui Montpellier autor a unei lovituri de pedeapsa, neozeelandezul arlechinilor eficient de doua ori din fata butului advers, astfel ca la dupa primele 40 de minute francezii conduceau cu rezultatul de 13-9.

Revenirea de la cabine i-a gasit in ofensiva tot pe elevii lui Jack White si dupa o succesiune de mai multe momente de fixare care a impins defensiva lui Harlequins la limita propriului teren de tinta, Benoit Paillague a trimis perfect un balon de urmarire, iar Jesse Mogg a recuperat pentru cel de-al doilea eseu a lui Montpellier. Demetri Catrakilis a transformat reusita lui Jesse Mogg pentru ca apoi din doua lovituri de pedeapsa sa maresca ecartul la 26-9, eseul lui Marland Yarde venind prea tarziu pentru ca Harlequins sa mai aiba puterea de a reveni si a intoarce rezultatul.

Dupa succesul din 2004 in fosta competitie European Shield, Montpellier a cucerit in premiera trofeul Challenge Cup acesta fiind si primul trofeu la nivel de club pentru Jack White care in 2007 a condus-o pe Africa de Sud catre castigarea Cupei Mondiale.

Connor O’Shea si-a incheiat activitatea la Harlequins, dupa un titlu de campioana in Aviva Premiership si castigarea Challenge Cup in 2011, irlandezul urmand sa treaca pe banca tehnica a Italiei.

Finala European Rugby Challenge Cup, Grande Stade de Lyon, Lyon
Arbitri: John Lacey-Marius Mitrea, Peter Fitzgibbon
Montpellier-Harlequins 26-19 (13-9)
Au marcat: Mogg-2e, Catrakilis-2tr,4lp respectiv Yarde-e, Evans-3lp, Botica-tr,lp

Montpellier: 15 Benjamin Fall, 14 Timoci Nagusa, 13 Anthony Tuitavake, 12 Frans Steyn, 11 Marvin O’Connor, 10 Demetri Catrakilis, 9 Nic White, 8 Pierre Spies, 7 Akapusi Qera, 6 Fulgence Ouedraogo, 5 Paul Willemse, 4 Jacques Du Plessis, 3 Jannie Du Plessis, 2 Bismarck Du Plessis, 1 Mikheil Nariashvili Rezerve: 16 Mickael Ivaldi, 17 Yvan Watremez, 18 Davit Kubriashvili, 19 Sitaleki Timani, 20 Kelian Galletier, 21 Benoît Paillaugue, 22 Robert Ebersohn, 23 Jesse Mogg

Harlequins: 15 Mike Brown, 14 Marland Yarde, 13 George Lowe, 12 Jamie Roberts, 11 Tim Visser, 10 Nick Evans, 9 Danny Care (c), 8 Nick Easter, 7 Luke Wallace, 6 Chris Robshaw, 5 Sam Twomey, 4 James Horwill, 3 Adam Jones, 2 Joe Gray, 1 Joe Marler Rezerve: 16 Dave Ward, 17 Mark Lambert, 18 Kyle Sinckler, 19 Mat Luamanu, 20 Jack Clifford, 21 Karl Dickson, 22 Ben Botica, 23 Ross Chisholm

FOTO: epcrugby.com

1,678 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response