Sunday 07th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

Crusaders a fost invinsa de Highlanders, dar ramane liderul din Super Rugby

15 mai 2016 SUPER RUGBY
Crusaders a fost invinsa de Highlanders, dar ramane liderul din Super Rugby.

Etapa a XII-a din Super Rugby a programat derbyul neozeelandez dintre campioana en-titre, Highlanders si cea mai titrata echipa a competitiei, Crusaders, victoria revenind francizei din Dunedin. Intr-o alta disputa interesanta, Sunwolves a ratat in ultimul minut sansa obtinerii unui nou succes.

Pe Forsyth Barr Stadium din Dunedin, Highlanders a castigat cu rezultatul de 34-26 in fata celor de la Crusaders, raportul eseurilor, 5-2, aducand si bonusul ofensiv invingatorilor. Decisiv a fost intervalul cuprins intre minutele 22 si 37, cand Highlanders a marcat trei incercari, cruciatii revenind in joc prea tarziu pentru a mai putea inclina balanta de partea lor. Haholo si Faddes au izbutit cate o dubla alaturi de Squire in contul lui Highlanders, incercarile lui Crusaders avandu-i ca autori pe Taufua si Dagg.

Sunwolves s-au intors pe National Stadium din Singapore, unde au condus cu 17-3 in partida cu franciza sud-africana Stormers, dupa eseul lui Yamada si tentativele de tinta concretizate de Pisi, insa oaspetii au revenit in repriza secunda si incercarea lui Koch, transformata de Thomson, in ultimul minut au stabilit rezultatul final, 17-17.

Cea mai consistenta victorie a etapei a reusit-o Lions, 43-5 in fata neozeelandezilor de la Blues, pe Ellis Park din Johannesburg. Dupa 11 minute de joc, Lions avea marcate deja trei eseuri, Whiteley, Skosan si Rensburg, dupa pauza Mapoe trecandu-si in cont un hattrick alaturi de reusita lui Tecklenburg, incercarea de onoare a lui Blues fiind semnata de Pryor.

Rebels a fost invinsa pe AAMI Park din Melbourne de catre Brumbies cu rezultatul de 30-22, in acesta partida nicuna dintre echipe nereusind sa obtina puncte bonus. Raportul eseurilor a fost de 5-3 in favoarea invingatorilor, pe lisat marcatorilor trecandu-si numele Pocock, Arnold, Lealiifano, Fardy si Ah Wong, respectiv Crawford, Hodge si Naivalu.

Un succes fara emotii a obtinut Hurricanes in fata lui Reds, 29-14, pe Westpac Stadium din Wellington, neozeelandezii finalizand de cinci ori in terenul de tinta advers prin Woodward dubla, Goosen, Coles si Laumape, reusite care le-a adus bonusul ofensiv, in contul australienilor o incercare avandu-l ca autor pe Feauai-Sautia.

Tot cu bonus ofensiv s-a impus su Waratahs in disputa cu Bulls, rezultat 31-8. In partida gazduita de Allianz Stadium din Sydney, australienii au marcat patru eseuri prin Phipps dubla, Mumm si Taavo-Matau, sud-africanii replicand prin Swanepoel.

O partida neasteptat de grea a avut Cheetahs in compania lui Kings, de care a trecut cu 34-20 la Bloemfontein, eseul vizitatorilor din minutul 73, izbutit de Lukhanyo Am, privandu-i de obtinerea bonificatiei ofensive.

Pe stadionul Jose Amalfitani din Buenos Aires, Jaguares a marcat trei eseuri, autori Lavanini, Landajo si Garcia Botta in partida cu Shaks, insa succesul a revenit sud-africanilor care s-au impus dramatic prin lovitura de pedeapsa concretizata de Lambie in ultimul minut. Practic meciul a fost decis de precizia lui Lambie, singura incercare a rechinilor fiind semnata de Du Preez.

Clasament general:
Liderii conferintelor:
1.Crusaders-37p
2.Lions-32p
3.Stormers-31p
4.Waratahs-30p
5.Chiefs-37p
6.Highlanders-37p
7.Hurricanes-36p
8.Sharks-30p
9.Brumbies-29p
10.Bulls-28p
11.Blues-25p
12.Rebels-23p
13.Cheetahs-16p
14.Jaguares-13p
15.Reds-12p
16.Force-10p
17.Sunwolves-9p
18.Kings-4p

FOTO: superxv.com

2,128 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response