Dupa noua ani, Saracens readuce in Anglia trofeul Champions Cup

Dupa noua ani, Saracens readuce in Anglia trofeul Champions Cup.

Saracens a devenit in premiera castigatoarea trofeului European Rugby Champions Cup dupa un parcurs fara greseala. Londonezii au invins in finala competitiei, gazduita de Grand Stade din Lyon, pe Racing 92, cu rezultatul de 21-9, tentativele de tinta concretizate stabilind noua campioana a Emisferei de Nord la nivel de cluburi.

Acesta a fost cea de-a doua finala disputata de Saracens si prima de catre Racing 92, in cadrul European Rugby Champions Cup, astfel ca miza si-a pus amprenta asupra jocului, o lupta dura cu fiecare dintre cele doua echipe cautand sa exploateze la maxim greseala celeilalte. Prima sansa de a marca au avut-o francezii, insa Maxime Machenaud nu a nimerit cadrul butului advers, in replica Owen Farrell fiind cel care a adus primele puncte ale partidei din lovitura de pedeapsa.

Racing 92 a egalat in mintul 17 prin sud-africanul Johannes Goosen, acesta inlocuindu-l pe Maxime Macheanaud in ipostaza de transformer, in conditiile in care Daniel Carter a evoluat nerefacut complet din punct de vedere fizic. La jumatatea primei reprize parizienii l-au pierdut pe Maxime Machenaud, accidentat si Saracens a preluat conducerea prin lovitura de pedeapsa a lui Owen Farrell. Pana la pauza, tot Owen Farrell si Johannes Goosen au fost cei care au modificat scorul, Saracens dovedindu-se superioara pe inaintare si mai ales in concretizarea in puncte a loviturilor de pedeapsa dictate impotriva francezilor, dupa primele 40 de minute trupa lui Mark McCall avand un avatantaj de 12-6.

Dupa reluare, timp de 20 de minute s-a jucat cu precadere in jumatatea de teren a lui Racing 92 care a fost supusa unui adevarat asediu din partea lui Saracens, dar cum defensiva francezilor nu a lasat culoare de trecere, dominarea teritoriala s-a concretizat in alte trei puncte marcate de Owen Farrell in contul ros-negrilor.

In minutul 60, Racing 92 a reusit sa se apropie periculos de terenul de tinta al englezilor, dar molul de margine creat nu a avut puterea de a se impune si astfel alb-bleumarinii au fost nevoiti sa se multumesca cu concretizarea unei lovituri de pedeapsa avandu-l ca autor pe Johannes Goosen.

Finalul jocului i-a apartinut lui Saracens care a obtinut doua lovituri de pedeapsa din pozitii ideale pentru Owen Farrell care a stabilit rezultatul final, uvertura londonezilor cu un procentaj de 100% al tentativelor de tinta concretizate semnand practic castigarea primului trofeu Champions Cup, dupa un sezon perfect al gruparii londoneze care s-a impus in toate cele noua partide disputate.

Dupa noua ani, trofeul Champions Cup se reintoarce in Anglia, ultimul succes al unei echipe din Albion consemnandu-se in 2007 dupa o finala in care London Wasps a trecut de Leicester Tigers.

In istoria finalelor competitiei acesta a fost cea de-a treia in care nu s-a marcat nicicun eseu, anterioarele doua disputandu-se in 1999 si 2005, cand s-au impus Ulster, respectiv Toulouse.

Finala European Rugby Champions Cup 2016:
Saracens-Racing 92 21-9 (12-6) Grand Stade de Lyon, Lyon
Arbitri: Nigel Owens-George Clancy, Leighton Hodges
Au marcat: Farrell-7lp respectiv Goosen-3lp

Saracens: 15 Alex Goode, 14 Chris Ashton, 13 Duncan Taylor, 12 Brad Barritt (c), 11 Chris Wyles, 10 Owen Farrell, 9 Richard Wigglesworth, 8 Billy Vunipola, 7 Will Fraser, 6 Michael Rhodes, 5 George Kruis, 4 Maro Itoje, 3 Petrus Du Plessis, 2 Schalk Brits, 1 Mako Vunipola Rezerve: 16 Jamie George, 17 Richard Barrington, 18 Juan Figallo, 19 Jim Hamilton, 20 Jackson Wray, 21 Ben Spencer, 22 Charlie Hodgson, 23 Marcelo Bosch

Racing 92: 15 Brice Dulin, 14 Joe Rokocoko, 13 Johannes Goosen, 12 Alexandre Dumoulin, 11 Juan Imhoff, 10 Dan Carter, 9 Maxime Machenaud, 8 Chris Masoe, 7 Bernard Le Roux, 6 Wenceslas Lauret, 5 Francois van der Merwe, 4 Luke Charteris, 3 Ben Tameifuna, 2 Dimitri Szarzewski (c), 1 Eddy Ben Arous Rezerve: 16 Virgile Lacombe, 17 Khatchik Vartanov, 18 Luc Ducalcon, 19 Manuel Carizza, 20 Antonie Claassen, 21 Mike Phillips, 22 Rémi Talès, 23 Henry Chavancy

FOTO: epcrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile