Thursday 24th September 2020,
Federatia Romana de Rugby

Festivalul de Rugby Tag de la Bucuresti sau sportul ca distractie pentru aproape 500 de copii

16 mai 2016 RUGBY SCOLAR
Festivalul de Rugby Tag de la Bucuresti sau sportul ca distractie pentru aproape 500 de copii.

Vineri, 13 mai 2016, la Stadionul “Arcul de Triumf” din Bucuresti s-a desfasurat, cea de-a VIII a editie a Festivalului de Super RUGBY TAG, eveniment considerat drept unul dintre cel mai importante din Romania. La aceasta competitie, organizata de catre profesorul Iulian Rontescu, Marian Ceausu si Federatia Romana de Rugby,  au participat 26 unitati de invatamant din Bucuresti, Ilfov, Prahova, Brasov, Buzau, in total 486 elevi dintre care 350 de baieti si 136 de fete.

Festivalul Rugby Tag a ajuns la editia a opta.

Festivalul Rugby Tag a ajuns la editia a opta.

Prezent la actiune, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras a fost incantat de numarul mare de practicanti de tag rugby, cu atat mai mult cu cat dincolo de calitatile pe care rugby-ul le dezvolta, este important ca cei mici sa faca miscare si sa aleaga un stil sanatos de viata:” Trebuie sa intelegem ca rugby-ul tag nu trebuie sa fie un obiectiv in sine, trebuie sa fie o modalitate de atrage copii spre rugby, de asemenea, parintii trebuie sa inteleaga ca este important pentru copiii lor ca acestia sa faca sport, de ce nu, sa practice rugby”, a spus acesta.

„Suntem bucurosi ca numarul elevilor participanti la festival a crescut de la o editie la alta. Rezultatele nu au contat la acest festival, profesorii de Educatie Fizica si Sport au avut ocazia sa urmareasca evolutia sportivilor lor din punct de vedere tehnico – tactic, in special echipele calificate in fazele finale ale competitiilor, Olimpiada Gimnaziilor si ONSS. Copiii s-au comportat exemplar, s-au distrat, cu toti ne-am bucurat de acest sfarsit de saptamana. Nu trebuie sa uitam de numarul mare de participante, 136 de fete care au demonstrat tarie de caracter, consecventa si dorinta de a juca cat mai bine. Jocul de rugby dezvolta, pe langa calitatile fizice, spiritul de echipa, intelegerea, cooperarea si respectul pentru colegi, speram ca rolul acestor competitii vor ajuta sportivii sa inteleaga valorile acestui sport – INTEGRITATE, PASIUNE, SOLIDARITATE, DISCIPLINA, RESPECT”, a declarat Cristian Almas, Director de Dezvoltare Muntenia.

Festivalul Rugby Tag a ajuns la editia a opta.

Festivalul Rugby Tag a ajuns la editia a opta.

Toate unitatile de invatamant participante au primit diplome si cupe din partea organizatorilor si al sponsorilor. Ca noutate pentru acesta editie, arbitrajul a fost asigurat din randul sportivilor de performanta care activeaza la cluburile de rugby din Bucuresti, sub supravegherea coordonatorilor de terenuri si arbitrii.

2,097 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response