Sunday 07th March 2021,
Federatia Romana de Rugby

“Rugby la Mall”, actiune de rugby tag adresata copiilor din ciclul gimnazial, are loc pe 25 mai, la Cluj

19 mai 2016 INTERN
"Rugby la Mall", actiune de rugby tag adresata copiilor din ciclul gimnazial are loc pe 25 mai la Cluj.

Federatia Romana de Rugby prin Directia de Dezvoltare Transilvania Nord, impreuna cu Iulius Mall din Cluj Napoca organizeaza miercuri, 25 mai, de la ora 16:30, la Iulius Mall din Cluj (Zona Verde), o actiune de rugby tag, adresata copiilor din ciclul gimnazial din judetul Cluj.

Competitia este una inedita si reprezinta prima actiune din cadrul programului „Rugby la Mall”. La aceasta editie inaugurala vor participa 8 echipe reprezentative scolare care se vor intrece pentru a castiga Trofeul Iulius Mall. Printre participanti se afla  Scoala Gimnaziala „Mihai Voda” din Mihai Viteazu (Zona Ariesului) si Scoala Gimnaziala din Iclod (Zona Vaii Somesului).

„Rugby la Mall” dotat cu „Trofeul Iulis Mall” este una din provocarile pe care Directia de Dezvoltare a FRR le propune copiilor din gimnaziu, ca o alternativa sau chiar continuitate la competitiile scolare care s-au desfasurat pana acum.

"Rugby la Mall", actiune de rugby tag adresata copiilor din ciclul gimnazial are loc pe 25 mai la Cluj.

“Rugby la Mall”, actiune de rugby tag adresata copiilor din ciclul gimnazial, are loc pe 25 mai la Cluj.

 „Speram ca acest proiect sa fie o excelenta oportunitate de a mediatiza acest sport, de a invita copii, atat fete, cat si baieti la o zi a bucuriei de miscare. Incercam prin actiunile noastre sa transmitem tinerei generatii valorile pe care rugby-ul le cultiva, respectiv: disciplina, respect, integritate, pasiune, solidaritate , fair-play.Este apoi o buna sansa pentru cluburile cu sectii de mini-rugby si rugby, de a vedea la lucru copii care in perspectiva, ar putea sa faca pasul de la rugby-ul fara contact la cel cu contact si de ce nu, o buna propaganda in ceea ce impreuna cu FRR ne propunem, de a introduce rugby-ul in programa scolara. Tinand cont de spatiul de joc  limitat, am invitat doar 8 echipe, 6 din Cluj Napoca 2 din mediul rural, dar cu siguranta, daca proiectul va continua si in anii urmatori, vom diversifica programul de desfasurare. Multumim anticipat Iulius Mall – Cluj Napoca pentru ca au acceptat provocarea noastra si ne vor fi alaturi la acest eveniment”, a declarat Gheorghe Sabău, Director de Dezvoltare Transilvania Nord.

Competitii similare se vor desfasura la Iasi si Suceava,  dupa care echipele castigatoare vor avea posibilitatea sa se intalneasca intr-o finala a competitiei.

1,443 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response