Wednesday 13th November 2019,
Federatia Romana de Rugby

Duminica are loc la Bucuresti prima editie a Campionatului National Universitar de Rugby 7

20 mai 2016 INTERN
La Baia Mare se va organiza in luna februarie un curs de arbitri nivel 1 World Rugby.

Duminica, 22 mai, de la ora 10:00, pe Terenul 2 al Stadionului National „Arcul de Triumf”, are loc prima editie a Campionatului National Universitar de Rugby 7. Competitia, organizata de catre Federatia Sportului Scolar si Universitar (FSSU) in colaborare cu Federatia Romana de Rugby, reuneste la start patru echipe, doar trei dintre acestea urmand sa puncteze in clasament.

Astfel, la acest turneu va participa Universitatea Ecologica Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Universitatea Petrosani si CNOT (Centrul National Olimpic de Tineret), cei din urmand nepunctand in ierarhia finala. Desi initial Universitatea de Vest Timisoara isi anuntase participarea, aceasta s-a retras pentru ca este angrenata in doua competitii in aceasta perioada, Cupa Romaniei si campionatul de U19.

In echipele mai sus mentionate se regasesc jucatori deja consacrati precum Dumitru Ionut (Steaua), Porojan Alexandru (Steaua),Croitoru George (CSM), Melniciuc Ovidiu (Cluj) , Paraschiv Vasile (Cluj), Tandea Florin (Petrosani) , Zaharescu Remus (Petrosani) , Caplescu  Ciprian (CNOT), Boboc Cristian (CNOT).

Echipa care va castiga titlul de campioana nationala universitara va reprezenta Romania la Jocurile Europene Universitare de la Zagreb (Croatia), competitie ce va avea loc intre 10-15 iulie.

Au dreptul sa evolueze in aceasta competitie, sportivi cu varsta sub 30 de ani si sa fie studenti la institutiile de invatamant pentru care joaca.

 

1,433 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response