Monday 13th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Bulls castiga derbyul cu Stormers in Super Rugby

22 mai 2016 SUPER RUGBY
Bulls castiga derbyul cu Stormers in Super Rugby.

Doua partide au tinut capul de afis al etapei a XIII-a din Super Rugby, derbyul sud-african dintre Bulls si Stormers, care a revenit francizei din Pretoria, respectiv confruntarea Crusaders-Waratahs, cruciatii din Christchurch impunandu-se cu bonus ofensiv in fata australienilor.

Pe Loftus Versfeld, cu eseul lui Van Zyl si loviturile de pedeapsa concretizate de Brummer, Bulls s-a desprins la mijlocul reprizei secunde in partida cu Stormers, apoi franciza din Cape Town a revenit gratie incercarii lui De Allende, ecartul gazdelor fiind de numai un punct in minutul 70. Dropgolul izbutit de Schoeman a decis soarta paridei, Bulls obtinand victoria cu rezultatul de 17-13, iar in momentul de fata se afla in careul de asi al Super Rugby.

Crusaders a inceput in forta partida disputata pe AMI Stadium din Christchurch si dupa doar zece minute, MacNicholl si Dagg reusisera sa bata in doua randuri defensiva lui Waratahs. Australienii se pareau ca vor reveni in joc dupa incercarea lui Horne, dar Mo’unga si Taufua au finalizat cate o data in terenul de tinta al vizitatorilor si Crusaders s-a impus cu rezultatul de 29-10, succes care i-a adus si punctul bonus ofensiv in clasament.

Aflate in subsolul clasamentului, Reds si Sunwolves, s-au intalnit pe Suncorp Stadium din Brisbane, australienii reusind sa obtina o victorie cu 35-25 in fata ambitioasei francize japoneze. Raportul eseurilor a fost de 4-3, Browning dubla, Slipper si Neville, respectiv Carpenter dubla si Moli fiind autorii incercarilor partidei, niciuna dintre echipe nereusind sa obtina puncte in plus ca bonificatie.

Tamanivalu, Harris, Pulu, Cruden si Horrell au marcat cele cinci eseuri prin care Chiefs a castigat cu rezultatul de 36-15 partida contra lui Rebels disputata la Hamilton, vizitatorii au fost insa aproape de a-i impiedica pe neozeelandezi sa obtina bonusul ofensiv, cu cele doua incercari semnate de Harris si Hodge. Chiefs conduce in clasamnetul general, alaturi de Crusaders fiind echipele cu cele mai multe victorii obtinute in acesta stagiune, noua la numar.

La Perth, Western Force a primit vizita lui Blues intr-o partida in care prima repriza a apartinut oaspetilor cea secunda australienilor. Eseurile lui Kaino si Li , respectiv tentativele de tinta concretizate de West au asigurat lui Blues un avantaj consistent la pauza, astfel ca revenirea lui Force nu a putut schimba numele castigatoarei, ci doar sa aduca in contul australienilor bonusul defensiv. Blues s-a impus cu rezultatul de 17-13.

Cea mai in forma echipa sud-africana, Lions a facut spectacol la Johannesburg in partida cu Jaguares, rezultat 52-24. A fost o intalnire in care s-au consemnat zece incercari, opt de partea invingatorilor, autori Skosan dubla, Combrinck dubla, Mapoe, Erasmus, Brink si Kriel, respectiv doua in contul argentinieniulor, la finalizare aflandu-se Sanchez si Bertranou.

Scorul etapei a fost reusit de Sharks, 53-0 pe Kings Park din Durban in fata lui Southern Kings. Lambie a inscris 23 de puncte, doua eseuri, cinci transformari si o penalitate, lista marcatorilor fiind completata de Jordaan, Le Roux, Esterhuizen, JP Pietersen si Du Toit.

Clasament general:
Liderii conferintelor:
1.Chiefs-42p
2.Lions-37p
3.Bulls-32p
4.Waratahs-30p
5.Crusaders-41p
6.Highlanders-37p
7.Hurricanes-36p
8.Sharks-35p
9.Stormers-32p
10.Brumbies-29p
11.Blues-29p
12.Rebels-23p
13.Cheetahs-16p
14.Reds-16p
15.Jaguares-13p
16.Force-11p
17.Sunwolves-9p
18.Kings-4p

FOTO: sarugbymag.co.za

1,973 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response