Universitatea Ecologica Bucuresti a castigat Campionatul National Universitar de Rugby 7

Universitatea Ecologica Bucuresti a castigat Campionatul National Universitar de Rugby 7.

Organizat duminica, 22 mai, la Bucuresti, Campionatul National Universitar de Rugby 7 a fost castigat de Universitatea Ecologica din Bucuresti, urmata de Universitatea Petrosani si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Centrul National Olimpic de Tineret luand parte la competitie fara a puncta in ierarhia finala.

Partidele au avut loc pe Terenul 2 al Stadionului National Arcul de Triumf, competitia fiind organizata de catre Federatia Sportului Scolar si Universitar in colaborare cu Federatia Romana de Rugby, alaturi de trofeul pus in joc miza reprezentand-o si calificarea la Jocurile Europene Univeristare din Croatia.

In urma rezultatelor inregistrate in prima faza a competitiei prima pozitie a clasamentului a fost ocupata de Universitatea Ecologica Bucuresti  care s-a impus in toate cele trei partide disputate, locul secund revenind Universitatii Babes-Bolyai care a devansat Universitatea Petrosani la punctaveraj.

 Astfel in semifinale au fost programate intalnirile Universitatea Ecologica-Centrul National Olimpic de Tineret, respectiv Universitatea Babes-Bolyai-Universitatea Petrosani. Universitatea Ecologica a cedat in partida cu CNOT, dar cum invingatorii nu au puctat, a obtinut biletele pentru finala, in timp ce Universiatea Petrosani s-au impus in fata Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca.

 Finala a revenit Universitatii Ecologice, care condusa de pe banca tehnica de Claudiu Dumitru si avand la dispozitie jucatori precum Ionut Dumitru, Laurentiu Cocarla, Alexandru Tigla, Vasilica Pascu, Alexandru Porojan sau George Croitoru, a intrecut cu rezultatul de 29-12 pe Universitatea Petrosani, prezenta si aceasta cu un lot valoros din care nu au lipsit Florin Tandea, Remus Zaharescu,Daniel Cojocaru, Marian Nastasiei, Mirel Popescu, Florin Coge, Adrian Mihalachi, Vlad Popa sau Catalin Sabau.

 Universitatea Ecologica Bucuresti a castigat astfel prima editie a Campionatului National Universitar de Rugby 7 si va reprezenta Romania la Jocurile Europene Universitare care vor avea loc in perioada 11-14 iulie in Croatia la Zagreb,  respectiv Rijeka.

 

Rezultatele inregistrate in cadrul Campionatului National Universitar de Rugby 7:
Prima faza:
Centrul National Olimpic de Tineret-Universitatea Ecologica Bucuresti  7-10
Universitatea Petrosani – Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca 19-19
Universitatea Ecologica Bucuresti -Universitatea Petrosani 28-5
Centrul National Olimpic de Tineret – Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca j 40-5
Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca – Universitatea Ecologica Bucuresti  12-19
Universitatea Petrosani  – Centrul National Olimpic de Tineret 7-19

Semifinale:
Universitatea Ecologica Bucuresti -Centrul National Olimpic de Tineret 21-31
Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca – Universitatea Petrosani 14-31

Finala:
Universitatea Ecologica Bucuresti – Universitatea Petrosani 29-12

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile