Saturday 27th February 2021,
Federatia Romana de Rugby

Finala irlandeza in Guinness Pro 12

23 mai 2016 PRO12 RUGBY
Finala irlandeza in Guinness Pro 12.

Finala Guinness Pro 12 din acest an le va avea ca protagoniste pe Leinster si Connacht, cele doua francize din Iranda urmand sa-si dispute suprematia pe stadionul Murrayfield, dupa ce in semifinale au trecut de Ulster, respectiv Glasgow Warriors.

Ocupanta primei pozitii la finalul sezonului regulat, Leinster a disputat semifinala pe propriul stadion, RDS Arena din Dublin, avandu-i ca adversari pe nord-irlandezii de la Ulster. Leinster nu a avut probleme in a se impune, controland in mare parte jocul, eseurile lui Nacewa, Heaslip si Cronin, alaturi de reusitele din fata butului semnate de Sexton ducand la o victorie cu rezultatul de 30-18. Pentru Ulster, Gilroy a marcat doua incercari, iar P.Jackson o transformare, respectiv doua lovituri de pedepasa, prea putin insa, si astfel, Leinster va disputa finala in tentativa de a cuceri a cincea oara trofeul competitiei, dupa reusitele din 2002, 2008, 2013 si 2014.

Continuand parcursul excelent din acest sezon, Connacht a reusit sa se califice in premiera in finala Guinness Pro 12, dupa ce a trecut chiar de campionii en-titre, Glasgow Warriors. Clasarea superioara in sezonul regulat le-a permis irlandezilor sa evolueze pe propriul teren in semifinale, Galway Sportsgrounds gazduind partida care s-a incheiat cu victoria lui Connacht, rezultat 16-11. La pauza, Connacht a condus cu 10-3, prin punctele marcate de Adeolokun, eseu si MacGinty, transformare, respectiv lovitura de pedeapsa, in partea secunda scotienii revenind cu incercarea fijianului Nakarawa. Glasgow nu a avut insa forta de a intoarce rezultatul si MacGinty a stabilit scorul final din doua lovituri de pedeapsa.

Finala Guinness Pro 12 editia 2015-2016 va avea loc pe 28 mai intre Leinster si Connacht care isi vor disputa trofeul in gazduirea stadionului Murrayfield din Edinburgh.

 

2,419 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response