Victorii la scor ale favoritelor in Top 14

Victorii la scor ale favoritelor in Top 14.

In etapa a 24-a din Top 14 favoritele s-au impus, in continuare liderul clasamentului fiind Clermont. O victorie importanta pentru cursa calificarii in Play-Off obtinand-o echipa lui Mihaita Lazar, Castres aflata in acest moment pe pozitia a sasea in ierahia primului esalon valoric din Hexagon.

Virtual retrogradata, Agen nu a putut face fata lui Toulon, care se mentine in spatele lui Clermont prin victoria cu rezultatul de 52-13. Toulon a utilizat una dintre formulele de baza: Chiocci, Guirado, Chilachava-Gorgodze, Mikautadze-Smith, Fernandez-Lobbe, Vermeulen-Pelissie, Giteau- O’Connor, Nonu, Bastareaud, Tuisova-Cooper, in primul XV regasindu-se trei georgieni. O’Connor a marcat patru incercari, pe lista marcatorilor de eseuri trecandu-si numele Cooper, Ollivon, Fernandez-Lobbe si Escande, astfel ca Toulon si-a asigurat si punctul bonus ofensiv, insa nu va trebui sa faca pasi gresiti in urmatoarele doua etape daca isi doreste o calificare directa in faza semifinalelor.

Nici Racing 92 nu a avut emotii in partida cu Pau, pe care a invins-o cu rezultatul de 43-13, cate un eseu fiind reusit de jucatorii Sarzewski, Ducalon, Rokocoko, Carizza, Andreu si Goosen, acesta din urma in absenta lui Carter asumandu-si si rolul de transformer, ipostaza din care a concretizat cinci transformari si o lovitura de pedeapsa.

Singurul jucator roman prezent pe teren in acesta etapa a fost Mihaita Lazar, titular la Castres care a castigat partida cu La Rochelle de pe propriul teren, rezultat 67-20 si astfel isi pastreaza sansele la calificarea in Play-Off. Castres a marcat noua eseuri prin Sivivatu dubla, Kockott, Palis, Urdapilleta, Faasalele, Smith, Mach si Combezou, sapte transformate de uvertura argentiniana Urdapilleta.

Toulouse a avut in schimb o partida mai dificila decat se astepta in deplasare la Oyonnax, cealalta echipa care se gandeste deja la disputele din Pro D2, ros-negrii lui Ugo Mola impundu-se cu 25-17, raportul eseurilor fiind 3-2 in favoarea invingatorilor. Blans si Ma’afu au marcat pentru Oyonnax, Picamoles, Fritz si Galan in contul lui Toulouse.

La sase puncte in spatele lui Castres care ocupa in prezent ultima pozitie calificanta in Play-Off, Brive a castigat in fata lui Grenoble cu 45-24, dupa un joc spectaculos in care s-au consemnat noua eseuri, sase pentru alb-negri, autori Acquier, Hireche, Mafi, Pejoine, Waqaniburotu si Ribes, trei de partea invinsilor la finalzare aflandu-se De Klerk, Marie si Kiloni.

Castigatorii Challenge Cup, Montpellier s-au vazut condusi pe propriul teren de Bordeaux cu 16-12 in minutul 60, dar un eseu a lui Du Plessis, transformat de Catrakilis a schimbat soarta partidei si trupa lui Jake White a obtinut victoria, rezultat 19-16. Catrakilis fost eroul gazdelor, uvertura sud-africana dovedindu-si din nou precizia in fata butului advers.

Desi se anunta o partida disputata, cea dintre Clermont si Stade Francais, victoria galben-albastrilor a fost una fara istoric, 36-10, in ciuda diferentei de scor insa invingatorii nu si-au putut trece in cont bonusul ofensiv. Raportul eseurilor a fost de 3-1, Chouly, Ulugia si Parra fiind marcatorii pentru Clermont, respectiv Camara din tabara parizienilor.

Clasament:
1.Clermont-83p
2.Toulon-77p
3.Montpellier-77p
4.Racing 92-73p
5.Toulouse-70p
6.Castres-63p
7.Bordeaux-62p
8.Brive-57p
9.La Rochelle-54p
10.Grenoble-47p
11.Pau-41p
12.Stade Francais-37p
13.Oyonnax-22p
14.Agen- 21p

FOTO: castres-olympique.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile