Tuesday 26th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Dennis Perju: “Este o convocare la care am visat mult si ma bucur ca am ocazia sa demonstrez ce pot”

27 mai 2016 NATIONALA
Dennis Perju: “Este o convocare la care am visat mult si ma bucur ca am ocazia sa demonstrez ce pot”.

Sambata, 28 mai, pe Stadionul “Rulmentul”, la Barlad , va avea loc trialul Romania A-“XV-le Presedintelui”. Printre cei 47 de jucatori convocati se afla si Dennis Perju, “centrul” care evolueaza in Campionato Eccellenza, la echipa L’Aquila.

In varsta de 21 de ani, Perju considera ca aceasta convocare este un pas mare pentru el in a-si implini visul. “Convocarea e o ocazie foarte mare pentru mine, ceva ce mi-am dorit de foarte mult timp, pentru ca in sfarsit am sansa sa demonstrez ce pot si sa ajung la echipa nationala, sa joc pentru Romania. Ma bucur ca am fost chemat, m-a surprins un pic, insa vreau sa profit de aceasta ocazie”, a declarat el.

Dennis a inceput rugbyul la o echipa de langa Torino, indrumat de un coleg de clasa ce practica de cativa ani acest sport. Mutarea impreuna cu tatal sau la Torino i-a adus si o intelege cu echipa din localitate, care evolua in divizia a II-a.”Am inceput sa ma antrenez mai serios, m-a prins tot mai mult, si am ajuns la seniori, dupa care am facut pasul spre primul esalon, Campionato Eccellenza, aici evoluand pentru L’Aquila”, explica Dennis. De altfel, sezonul 2015-2016 a fost si primul lui sezon in prima divizie. “In comparatie cu a doua divizie, pot sa spuna ca a fost o diferenta in ce priveste fiziul, pentru ca fiecare jucator era parca un pic mai mare, dar si cu mai multa experienta. Din pacate, L’Aquila este o echipa tanara, nu am putut sa cresc foarte mult aici, sa capat experienta de joc, insa pot spune ca dupa un sezon mi-am imbunatatit viziunea de joc, imi folosesc mai bine corpul in unele situatii, sunt mai calm in teren si analizez mai bine situatia”, spune el.

L’Aquila a retrogradat la finalul sezonului, iar Dennis asteapta sa vada ofertele care i se vor face pentru a lua o hotarare.”As vrea sa gasesc o echipa la un nivel mai inalt care sa ma ajute sa cresc, sa capat mai multa experienta. Am avut contract doar pentru un sezon cu L’Aquila, voi vedea in urmatoarele saptamani ce voi face”, spune el.

 

2,084 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response