Thursday 26th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania A a invins XV-le Presedintelui in trialul organizat la Barlad, cu 19-17

29 mai 2016 NATIONALA
Romania A a invins XV-le Presedintelui in trialul organizat la Barlad, cu 19-17.

La Barlad pe stadionul Rulmentul, s-a disputat partida dintre Romania A si XV-le Presedintelui, care a revenit Romaniei A cu rezultatul de 19-17, dupa acest trial staff-ul tehnic al echipei nationale secunde urmand sa alcatuiasca lotul de jucatori pentru confruntarile cu galezii de la Crawshays Welsh RFC.

A fost o partida frumoasa si interesanta, miza fiind una extrem de importanta pentru majoritatea jucatorilor prezenti pe teren si anume aceea de a demonstra ca pot face pasul catre echipa nationala. Unii dintre ei au avut evolutii apreciate in competitiile interne , altii se aflau deja in vizorul lui Lynn Howells, iar o alta parte, in premiera la o asemenea provocare.

Eugen Apjok si Bogdan Muntean, care formeaza banca tehnica a Romaniei A, au putut urmari la lucru 47 de jucatori. Romania A a avut in componenta jucatori experimentati precum Tudorel Bratu sau Sabin Statila, in replica XV-le Presedintelui , o echipa formata din tineri remarcati in echipa nationala de juniori la diferite categorii de varsta.

Primii au marcat cei din echipa XV-le Presedintelui, dupa o actiune frumoasa initiata de Alexandru Palii care a continuat cu patrunderea lui Ionut Muresan prin bresa defensivei Romaniei A. Venit in suport Ionut Balaban a finalizat, eseul fiind trasformat de Alexandru Bucur. Egalitatea s-a restabilit dupa un mol de margine, balonul fiind recuperat de Andrei Toader, iar efortul colectiv concretizat de Florin Bardasu, cele doua puncte suplimentare avadu-l ca autor pe Daniel Plai.

Tot cei din selectionata XV-le Presedintelui au trecut in avantaj, Tudor Butnariu a lansat perfect din margine pentru Cristian Chirica care a patruns nestingherit in terenul de tinta, Alexandru Bucur insa din pozitie dificila nu a resuit transformarea. Replica Romaniei A a venit dupa o interceptie a lui Nicolas Onutu care i-a pasat lui Daniel Plai, uvertura de la Politehnica Iasi izbutind eseul, nu si transformarea reusitei.

Romania A a trecut pentru prima data in avantaj in urma unei actiuni rapide purtate pe treisferturi cu balonul ajuns in posesia lui Stefan Cucos care a finalizat la colt. In ciuda pozitiei dificile, Tudorel Bratu a transformat, avantajul mentinandu-se pana la final pentru ca actiunea lui Ionut Muresan incheiata cu incercarea lui Razvan Ailenei nu a fost transformata .

Dupa acest trial de la Barlad, Romania A va disputa doua partide cu echipa galeza Crawshays Welsh RFC, pe 1 respectiv 4 iunie, scopul fiind de a gasi solutii viabile in viitor pentru schimbul de generatii in lotul Stejarilor.

 

1,906 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response