Sunday 05th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Rusia a castigat prima etapa din cadrul Sevens Grand Prix Series

6 iunie 2016 7's GPS
Rusia a castigat prima etapa din cadrul Sevens Grand Prix Series.

La Moscova s-au disputat partidele contand pentru prima etapa din cadrul Sevens Grand Prix Series, editia 2016, oarecum surprinzator Franta, campioana ultimelor doua sezoane, fiind invinsa in finala de Rusia, o echipa care mai spera sa obtina biletele pentru Jocurile Olimpice de la Rio.

In prima faza a competitiei cele 12 echipa participante au fost impartite in trei grupe, din care primele doua clasate, respectiv doua dintre ocupantele pozitiei a treia avand cea mai buna linie de clasament au rams in lupta pentru trofeu. Marea Bitanie a participat cu doua echipe, care au castigat Grupele A si C , in timp ce in Grupa B s-a impus Germania.

Semifinalele locurilor 1-4 au fost extrem de disputate, Rusia a invins Marea Britanie 2, revenind de la 0-10, cu eseurile marcate de Eduard Filatov dubla si Ramil Gysin, in timp ce Franta dupa acelasi scenariu, cu Germania in avantaj, 14-0, a intors rezultatul in repriza secunda, trei incercari fiind izbutite de Johan Demai-Hamacher si Lucas Blanc, cu doua finalizari in terenul de tinta advers.

Efortul Germaniei de a patrunde in semifinale si-a spus cunvatul in finala mica, Marea Bitanie 2 impunandu-se fara mari emotii pentru medaliile de bronz, de remarcat ca pentru nationala de rugby 7 a nemtilor au evoluat Fabian Heimpel, Steffen Liebig si Phil Szczesny, fosti adverari ai Stejarilor in Cupa Europeana a Natiunilor.

Finala le-a avut ca protagoniste pe Rusia si Franta, cocosii galici avand anul trecut o evolutie fara greseala gratie careia s-au impus in toate cele trei etape ale competitiei. Johan Demai-Hamacher a deschis scorul, cu toate acestea Rusia nu s-a lasat impresionata si Vladimir Ostroushko de doua ori, Vladislav Lazarenko si Mikhail Babaev au batut defensiva francezilor pentru o victorie cu rezultatul de 24-7.

 Astfel, Rusia a castigat prima etapa din cadrul Sevens Grand Prix Series, primul esalon valoric al rugbyului in 7 din Europa, in alcatuirea echipei regasindu-se Vladimir Ostroushko, Mikhail Babaev, Ramil Gysin, Denis Simplikevich si Igor Galinovskiy, toti componeti de baza ai ursilor lui Alexander Pervukhin.

Urmatoarele doua etape se vor disputa la Exeter in Anglia si Gdynia in Polonia, pana atunci insa la Monaco vor avea loc partidele contand pentru faza finala a calificarilor la Jocurile Olimpice de la Rio, reprezentantele Europei fiind Irlanda, Germania, Rusia si Spania.

FOTO: scmp.com

2,749 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response