Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

A zecea editie World Rugby Nations Cup organizata la Bucuresti este gata de start

A zecea editie World Rugby Nations Cup organizata la Bucuresti este gata de start.

Marti, 7 iunie 2016, la sediul Federatiei Romane de Rugby a avut loc conferinta de presa prilejuita de debutul celei de-a zecea editii  a turneului World Rugby Nations Cup, ce va avea loc la Bucuresti, pe Stadionul “Arcul de Triumf”, intre 9 si 18 iunie.

La conferinta de presa au participat capitanii celor sase echipe prezente, Haralambie Dumitras, presedintele Federatiei Romane de Rugby, Philippe Bourdarias, managerul general de competitii la World Rugby si Lucian Lorin, managerul turneului.

Haralambie Dumitras, presedintele FRR:”In primul rand doresc sa le spun bun venit oaspetilor nostri. Este o onoare pentru noi ca World Rugby ne-a oferit si in acest an organizarea turneului si cred ca aceasta decizie vine sa confirme valoarea rugbyului romanesc. Speram ca in aceste zile sa asistati la un spectacol deosebit, cu meciuri frumoase, spectaculoase. Mult success tututor si haideti sa ne bucuram impreuna de un rugby de calitate!”

Philippe Bourdarias, managerul general de competitii la World Rugby: „Vreau sa multumesc pentru organizare Federatiei Romane de Rugby, pentru ospitalitatea de care da dovada tot timpul si pentru ca a acceptat sa gazduiasca si in acest an, turneul. Este o competitie importanta pentru World Rugby, la care participa trei echipe care anul trecut au fost la Cupa Mondiala si tocmai acesta este scopul, de a ajuta echipele din al doilea esalon sa creasca, sa faca progrese la nivelul jocului intalnind adversari puternici. Turneul a crescut de la an la an, a capatat tot mai multa expunere, atat in Europa, cat si pe celelalte continente. Mult succes tuturor si sa aiba cat mai putine accidentari pentru ca pana la urma este important ca toti jucatori sa termine turneul sanatosi”

Lucian Lorin, managerul turneului World Rugby Nations Cup:”Ne bucuram ca organizam aceasta competitie, considerata cea mai importanta a natiunilor din al doilea esalon si speram sa vedem meciuri cat mai frumoase si lume cat mai multa in tribunele stadionului.”

A zecea editie World Rugby Nations Cup organizata la Bucuresti este gata de start.

A zecea editie World Rugby Nations Cup organizata la Bucuresti este gata de start.

Stelian Burcea, capitan Romania:”Obiectivul nostru este acela de a castiga trofeul, cu atat mai mult cu cat anul acesta este o editie speciala, a zecea organizata in Romania. Suntem constienti ca nu va fi usor pentru ca avem o echipa tanara, pe care se construieste formula ideala pentru a incepe calificarea la Cupa Mondiala. Ne asteptam la meciuri puternice fizice, care sa ne ajute sa progresam la nivelul jocului. Mult succes tuturor si cel mai bun sa castige!”

Juan Manuel Gaminara, capitan Uruguay: “Multumim pentru ospitalitate. Abia asteptam sa inceapa turneul, suntem pregatiti pentru a juca cat mai bine. In plus, este o competitie importanta care ne va ajuta sa gasim o formula ideala de echipa in conditiile in care la anul vom incepe sa jucam calificarile pentru Cupa Mondiala din 2019.”

Felipe Ezcurra, capitan Argentina: “Suntem fericiti sa fim aici, sa luam parte la acest turneu important. Pentru noi inseamna foarte mult sa jucam cu echipe care au fost la Cupa Mondiala si astfel sa ne ridicam valoarea jocului. Ne dorim sa facem meciuri cat mai bune.”

Renaldo Bothma, capitan Namibia: „Ne bucuram ca am ajuns si anul acesta aici. Este un turneu important pentru noi pentru ca am inceput inca de acum pregatirea echipei care va juca pentru calificarea la Cupa Mondiala din 2019. De aceea, este important sa avem meciuri cat mai puternice pentru a-i vedea pe noii jucatori. Succes capitanilor, antrenorilor si echipelor!”

Jaime Maria  Nava de Olano, capitan Spania: „Multumim World Rugby pentru ca ne-a dat aceasta oportunitate de a ne afla aici. Este important pentru rugbyul spaniol sa participe la un astfel de turneu si sa aiba meciuri care ne vor ajuta sa crestem ca experienta de joc. Sper ca acesta sa fie un prim pas spre obiectivul pe care ni l-am propus, calificarea la Cupa Mondiala din 2019”

Federico Conforti, capitan Italia:”Multumim Federatiei Romane de Rugby si World Rugby pentru invitatie si gazduire. Este un turneu in care vom juca cu echipe puternice si la finalul caruia dorim sa avem o crestere la nivelul jocului.”

World Rugby Nations Cup va debuta joi, 9 iunie, cu prima etapa ce programeaza meciurile:
Spania – Argentina XV ora 16:00
Uruguay – Emerging Italy ora 18:00
Romania – Namibia, ora 20:00

Urmatoarele doua etape vor avea loc pe 13 si 18 iunie.

 

 

2,370 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response