Friday 07th May 2021,
Federatia Romana de Rugby

Sase echipe se vor lupta pentru trofeul World Rugby Nations Cup editia 2016

Sase echipe se vor lupta pentru trofeul World Rugby Nations Cup editia 2016.

Stadionul National Arcul de Triumf va gazdui pentru a zecea oara consecutiv competitia World Rugby Nations Cup. Anul acesta, la Bucuresti, alaturi de Stejari, detinatorii trofeului, vor participa Argentina XV, Emerging Italy, Namibia, Spania si Uruguay, sase echipe reprezentand Africa, America de Sud si Europa.

Editia 2016 va fi diferita fata de cele din ultimii ani, pentru ca se revine la formatul cu sase echipe participante, acestea in premiera , fiind impartite in doua grupe, una formata din reprezentantele Emisferei de Sud, cealalta a celor din Europa. Conform programului echipele din Emisfera de Sud vor juca impotiva celor din Europa, clasamentul final general stabilindu-se pe baza punctelor acumulate. World Rugby Nations Cup va fi ocazia de a se experimenta noile modificari propuse in privinta Legilor Jocului de Rugby, poate cea mai importanta dintre acestea se refera la punctele acordate pentru cele patru procedee de a se marca si anume, sase in cazul unui eseu si cate doua pentru transformare, lovituri de pedeapsa respectiv dropgol. Eseul de penalizare nu se va transforma, valoarea acestuia fiind de opt puncte.

In ceea ce priveste echipele care vor veni la Bucuresti, alaturi de Romania, alte trei prime reprezentative, Namibia, Spania si Uruguay respectiv doua selectionate secunde al unor natiuni majore din lumea rugbyului, Argentina si Italia, acestea din urma devenind o prezenta constanta la World Rugby Nations Cup, atat pumele, cat si azzurri trecandu-si in palmares cate sapte prezente in cadrul competitiei. Argentina XV este o echipa aflata pe val, anul acesta reusind sa se impuna atat in Americas Rugby Championship, cat si in SudAmerica Rugby Cup, ultima partida disputata fiind un recital de eseuri care a dus la o victorie clara, 87-12 cu Chile. De fapt, echipa nationala secunda a pumelor este una obisnuita sa cucereasca trofee, cu un palmares bogat care cuprinde, alaturi de cele amintite pe ale competitiilor IRB Nations Cup, IRB Tbilisi Cup, South American Championship si CONSUR Cup.

Dupa trei ani, Emerging Italy revin la Bucuresti, de acesta data sarcina lui Carlo Orlandi, tehnicianul azzurrilor fiind aceea de a gasi jucatori care sa poata face pasul in prima echipa a Italiei, cu rezultate mai putin convingatoare in ultimul timp. Nume interesante sunt propuse precum, Ricardo Brugnara si Tiziano Pasquali , ambii de la Leicester Tigers sau Sebastian Luke Negri Da Oleggio, inregimentat la Hartpury RFC, ori Paolo Pescetto, component al echipei franceze Narbonne.

Castigatoarea surprinzatoare a editiei 2010, Namibia, va evolua pentru prima data dupa retragerea celui mai reprezentativ jucator, Jacques Burger, cu un antrenor galez, Phil Davies, care a demonstrat deja la Cupa Mondiala de anul trecut ca poate conduce cu succes pe campioana en-titre a Africii. Namibia se va baza in special pe jucatorii provenind de la Welwitschias, o echipa care participa in competitiile interne ale Africii de Sud, ceea ce cu siguranta va da omogenitate lotului deplasat la Bucuresti.

Anul trecut a participat in premiera la World Rugby Nations Cup, iar acum Spania va bifa cea de-a doua prezenta beneficiind de criteriul celei mai bine clasate natiuni in Cupa Europeana a Natiunilor, in luna martie, la concurenta cu Portugalia si Germania. Ibericii au avut evolutii apreciate in cadrul CEN, iar acum Santiago Santos s-a decis sa dea credit unui lot din care vor face parte nu mai putin de 15 jucatori de la echipe din Top 14, Pro D2 si Federale 1.

Ca si Namibia sau Spania, Uruguay cu siguranta urmareste acelasi obiectiv prin participarea la World Rugby Nations Cup si anume constructia unei echipe de viiitor, mai ales ca dupa Cupa Mondiala de anul trecut o serie de titulari, in special din compartimentul inaintarii s-au retras din activitate. Sarcina de a-i duce pe Los Teros pe acest drum ii revine unui argentinian, Esteban Meneses, care dupa experientele din Americas Rugby Championship si Sudamerica Rugby Cup, partidele impotriva adversarilor din Europa fiind o alta provocare pentru elevii sai.

Pentru Stejari, ca de fiecare data, World Rugby Nations Cup va da posibilitatea de afirmare unor noi jucatori care s-au evidentiat in competitiile interne, de acesta data la un alt nivel si in plus cu o miza concreta, aceea de a apara trofeul cucerit anul trecut. Namibia, Uruguay si Argentina XV sunt adversari cunoscuti pentru noi, insa mereu surprinzatori, din acest motiv partidele cu reprezentantele Emisferei de Sud va fi o piatra de incercare pentru cei care aspira la tricoul cu frunza de stejar.

Editia 2016 a World Rugby Nations Cup se va disputa la Bucuresti pe Stadionul National Arcul de Triumf, cele trei etape ale competitiei fiind programate pe 9, 13 si 18 iunie.

 

2,267 total views, 4 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response