Friday 27th March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Jucatorii de la World Rugby Nations Cup 2016 au predat o lectie de rugby la Liceul Teoretic „Stefan Odobleja”

10 iunie 2016 World Rugby Nations Cup
Jucatorii de la World Rugby Nations Cup 2016 au predat o lectie de rugby la Liceul Teoretic „Stefan Odobleja”.

Elevii de la Liceul Teoretic „Stefan Odobleja” au primit vineri, 10 iunie, vizita unor oaspeti de seama. Jucatori ai celor sase echipe participante la World Rugby Nations Cup de la Bucuresti i-au invatat pe micuti regulile de baza ale jocului de rugby. Au luat parte la joaca cu balonul oval elevi din clasa a II-a pana la clasa a XII-a, coordonati de Iulian Rontescu, profesor de educatie fizica si sport de la aceasta institutie.Timp de o ora terenul de sport din curtea scolii a devenit un adevarat teren de rugby, unde s-a desfasurat un meci in toata regula. Zambetele, incurajarile, fuga dupa balon  si distractia au fost incredientele acestei actiuni de legacy.

Alaturi de jucatori s-a aflat si presedintele Federatiei Romane de Rugby, Haralambie Dumitras. „Este foarte important pentru copii pentru ca i-au vazut pe actorii principali de la Nations Cup si acestia le-au dat o parte din bucuria si pasiunea lor de a juca rugby. Mesajul pe care dorim sa il transmitem prin astfel de actiune este acela ca este important ca un copil sa creasca sanatos prin sport, sa se bucure de joaca, sa profite de aceasta perioada frumoasa a copilariei. Mi-a placut entuziasmul copiilor care s-au dedicat 100% placerii de a juca rugby, iar zambetele si bucuria tuturor ma determina sa afirm ca s-a jucat intr-adevar ca in curtea scolii”, a declarat acesta.

La aceasta editie de World Rugby Nations Cup participa 6 echipe, alaturi de Romania fiind Namibia, Spania, Uruguay, Argentina XV si Emerging Italy. Luni, 13 iunie va avea loc etapa a doua a turneului, etapa ce programeaza partidele Argentina XV – Emerging Italy (ora 16:00), Namibia – Spania (ora 18:00) si Romania – Uruguay (ora 20:00). Meciurile sunt transmise de Dolce Sport 2 si rugbytv.ro.

FOTO: andua1

 

2,106 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response