Tuesday 18th February 2020,
Federatia Romana de Rugby

Valentin Calafeteanu: “Am facut doua reprize diferite, insa cel mai important este ca am obtinut victoria”

Valentin Calafeteanu: “Am facut doua reprize diferite, insa cel mai important este ca am obtinut victoria”.

Romania a debutat cu victorie la editia 2016 a World Rugby Nations Cup, competitie organizata pentru a zecea oara consecutiv in Romania. Stejarii au invins Namibia cu 20-8, 18 puncte fiind reusite in prima repriza. Valentin Calafeteanu, mijlocasul la gramada al Romaniei a vorbit despre aceasta partida.

Vali, cum s-a simtit meciul din teren?
Am facut doua reprize diferite, una in care am profitat de oportunitatile pe care le-am avut, de unde si scorul de 18-0 la pauza, iar in cea de-a doua, desi am avut multe oportunitati, greselile indviduale au facut sa nu marcam punctele pe care le doream. Cel mai important este ca am obtinut victoria, pentru ca intr-un astfel de turneu e bine ca am inceput cu dreptul.

Nu stiati prea multe despre echipa Namibiei. Totusi, nu a reusit sa va ia prin suprindere…
Ne-am concentrat mult pe ce inseamna acest prim meci cu Namibia. Stiam ca au un joc fizic si ca trebuie sa facem o aparare buna. Acum gandul nostru se indreapta spre urmatoarea partida, cea cu Uruguay pentru ca daca ne dorim sa mentinem titlul Nations Cup trebuie sa ii invingem ca sa putem juca ultimul meci cu trofeul pe masa.

Ati reusit sa vedeti partida lor cu Emerging Italy?
Nu am avut timp, a fost chiar inainte de meciul nostru, insa zilele urmatoare vom vedea la analiza video ce joc au, care le sunt punctele forte si cele slabe si vom vedea ce e de facut.

Romania a facut spectacol si pe treisferturi…
Jocul pe treisferuri nu a fost numai in meciul de astazi, sa ne uitam ce s-a intamplat dupa Cupa Mondiala, si in Cupa Europeana a Natiunilor am marcat multe puncte cu treisferturile. A fost intr-adevar din moment fix o faza spectaculoasa la care au contribuit toti baietii si ii felicit pentru acest lucru.

Cum crezi ca va fi meciul cu Uruguay?
Noi ramanem concentrati pe fiecare meci. Pot spune ca in momentul in care am iesit de pe teren, am lasat in urma victoria cu Namibia. Intervalul de timp intre meciuri este scurt si trebuie sa pregatim cat mai bine aceasta partida. Asa cum am spus, obiectivul este victoria si speram sa fie cat mai multi spectatori alaturi de noi la aceasta partida.

Etapa a doua a World Rugby Nations Cup va avea loc luni, 13 iunie, fiind programate urmatoarele meciuri: Argentina XV – Emerging Italy (ora 16:00), Namibia – Spania (ora 18:00) si Romania – Uruguay (ora 20:00). Meciurile sunt transmise de Dolce Sport 2 si rugbytv.ro.

1,453 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response