Tuesday 31st March 2020,
Federatia Romana de Rugby

Fiji a invins Tonga in prima etapa a World Rugby Pacific Nations Cup

11 iunie 2016 INTERNATIONAL
Fiji a invins Tonga in prima etapa a World Rugby Pacific Nations Cup.

La Suva, pe ANZ National Stadium s-a disputat prima partida din cadrul World Rugby Pacific Nations Cup, intre Fiji si Tonga, la editia din acest an a competitiei participand doar trei natiuni, comparativ cu sezoanele precedente, Canada, Japonia si Statele Unite urmand sa revina in 2018.

Campionii ultimelor trei editii, Fiji au intalnit pe Tonga, intr-o partida care a fost extrem de disputata si echilibrata , victoria revenind elevilor neozeelandezului John McKee cu rezultatul de 23-18. Pentru Fiji in primul XV a figurat si flankerul de la Steaua Bucuresti, Ravulo Malakai, diferenta de scor aducandu-le tonganilor punctul bonus defensiv.

Prima repriza a apartinut celor din Tonga care dupa 40 de minute conduceau cu 15-0, dupa cele doua eseuri marcate de Viliame Iongi si Sonatane Takulua, acesta din urma trecandu-si in cont si o transformare, respectiv o lovitura de pedeapsa, pe fondul unui joc dominat de trupa lui Toutai Kefu.

Chiar din primele minute ale reprizei secunde Fiji a pornit cursa de urmarire si a marcat doua eseuri prin Ben Valavola si Nemia Soqeta, unul transformat de Seremaia Bai. Tonganii au replicat cu lovitura de pedeapsa a lui Sonatane Takulua, insuficient insa pentru a-si mentine avantajul astfel ca pe final decisive au fost penalitatea concretizata de Seremaia Bai si incercarea izbutita in minutul 74 de Eremasi Radroro.

Acesta partida a prilejuit si stabilirea unui record. Arbitrul galez Nigel Owen a ajuns la numarul de 71 de partide test la care a oficiat depasindu-l pe sud-africanul Jonathan Kaplan, lider la acest capitol din 2013.

 Urmatoarea etapa a World Rugby Pacific Nations Cup se va disputa pe 18 iunie cand pe ANZ Stadium din Suva , Fiji va intalni Samoa.

FOTO: sarugbymag.co.za

 

1,534 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response