Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania 7’s, calificata in sferturile de finala ale Rugby Europe Sevens Trophy

11 iunie 2016 7's Men
Romania 7’s calificata in sferturile de finala ale Rugby Europe Sevens Trophy.

Dupa rezultatele inregistrate in prima zi a competitiei Rugby Europe Sevens Trophy care se desfasoara la Malmo in Suedia, echipa noastra nationala de rugby 7 s-a calificat pentru faza sferturilor de finala si continua lupta pentru primele pozitii.

In prima partida Romania a intalnit tara gazda, Suedia, al carei joc ne-a surprins in ciuda faptului ca respectand ierahia stabilita anul trecut ar fi trebuit sa fie cel mai facil adversar din grupa. Elevii neozeelandezului Massey Tuhakaraina s-au impus cu rezultatul de 24-7 si astfel partidele cu Cehia si Cipru au devenit esentiale pentru soarta calificarii in sferturile de finala. Romania s-a dezlantuit in fata Cehiei pe care a invins-o cu rezultatul de 59-14 dupa noua eseuri marcate, din care sapte au fost transformate, practic diferenta de scor fiind cea care s-a dovedit cheia accesului intre primele opt echipe participante in competitie.

Astfel, desi am condus cu 14-0 in ultimul joc din grupa, cel impotriva Ciprului, adversarii nostri au revenit si au egalat pentru ca la ultima actiune sa inscrie eseul victorie. Romania a pierdut cu 21-14 si a ocupat pozitia a treia in Grupa A.

In urma stabilirii clasamentelor finale dupa prima faza a competitiei dintre ocupantele pozitiei a treia, Romania si-a castigat dreptul de a evolua in sferturi, avand un punct mai putin decat Israel, dar un punctaveraj superior fata de Deanemarca.

Duminica, 12 iunie, de la ora 11:00, Romania 7’s va disputa partida din sferturile de finala impotriva Suediei, iar apoi in fuctie de rezultatul obtinut urmeaza sa-si cunoasca traseul pana la finalul competitiei.

2,029 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response