Tuesday 14th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorii ale favoritelor si primele eseuri de sase puncte in prima etapa a World Rugby Nations Cup

Victorii ale favoritelor si primele eseuri de sase puncte in prima etapa a World Rugby Nations Cup.

Dupa prima etapa a World Rugby Nations Cup, Argentina XV conduce in grupa compusa din echipele reprezentand Emisfera de Sud, Romania pe cea a celor din Europa, in clasamentul general, pumele avand un punct avantaj gratie bonusului ofensiv din victoria in fata Spaniei.

Chiar daca au venit la Bucuresti cu echipele nationale secunde, Argentina si Italia se poate spune ca porneau favorite in fata Spaniei, respectiv Uruguayului, reprezentand doua natiuni majore ale lumii rugbyului, astfel ca victoriile obtinute se pot inscrie in randul celor revenite favoritilor hartiei ca si in cazul Stejarilor plasati cu cinci locuri deasupra Namibiei in ierahia mondiala.

Argentina XV a facut impotriva Spaniei o partida interesanta, pentru ca in prima repriza au existat momente de joc dominate de Los Leones care au ramas dupa acesta meci doar cu cateva actiuni stralucitoare pe liniile dinapoi punctate la capitolul spectacol. Dupa pauza, ibericii nu au mai putut tine pasul si cuplul de mijlocasi Felipe Ezcurra-Joaquin Diaz Bonilla au batut cu regularitate defensiva leilor, mai mult chiar ambii trecandu-si in cont cate un eseu.

Mult mai echilibrata a fost intalnirea dintre Emerging Italy si Uruguay, in care se parea ca azzurri vor scapa intr-o victorie cu bonus ofensiv, dar au facut greseala ca dupa trei eseuri marcate sa astepte greseala adversarului, care nu a mai venit. Mai mult, Los Teros s-au dezlantuit dupa incercarea lui Diego Magno si doar lovitura de pedeapsa a uverturii Maicol Azzolini a reusit sa pastreze pana la final avantajul de partea trupei lui Carlo Orlandi.

Ca si in editia trecuta , cand au reusit cea mai categorica victorie in fata Namibiei, Stejarii si-au reconfirmat superioritea, in prima repriza dominand total echipa venita din Africa, pentru ca in partea secunda sa demonstreze ca pot juca la rezultat in conditiile in care pe teren s-au aflat sase debutanti. In continuare, inaintarea a ramas punctul forte, dar si liniile dinapoi au confirmat pe fondul unui joc bun al uverturii Jody Rose sau a inteligentei lui Catalin Fercu, poate cel mai bun jucator de pe teren.

Cum la acesta editie a World Rugby Nations Cup sistemul de punctare a procedurilor prin care se marcheaza este cel propus de forul mondial, in mod experimental, primul eseu in valoare de sase puncte intr-un meci international in Emisfera de Nord a fost reusit tocmai de un sud-american, argentinianul Santiago Portillo. Tot la acest capitol al premierelor, primul eseu de penalizare, fara transformare, cu valoare de opt puncte a fost trecut in contul Stejarilor.

Ionut Dumitru este primul jucator din istoria echipei noastre nationale care a marcat un eseu de sase puncte, Romania trecandu-si in cont prin succesul in fata Namibiei a 20-a victorie la World Rugby Nations Cup.

Florin Vlaicu a bifat si el primele lovituri de pedeapsa valorand doua puncte si astfel a depasit numarul de 180 inscrise la World Rugby Nations Cup, mai exact 182 fiind trecute acum in contul liderului clasamentului all-time al marcatorilor.

Dintr-o alta perspectiva, cel putin dupa prima zi a competitiei cresterea recompensei pentru incercarile marcate isi arata roadele, 16 eseuri consemnandu-se in etapa de debut, adica o medie suficienta obtinerii bonusul ofensiv, din acest total zece venind cu aportul liniilor dinapoi, inca o dovada ca debutul a fost spectaculos.

 Urmatoare etapa va avea loc luni 13 iunie dupa urmatorul program: Argentina XV-Emerging Italy (ora 16:00) Namibia-Spania (ora 18:00) Romania-Uruguay (ora 20:00).

articol scris de Marius Raczek

1,577 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response