Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Irlanda si Argentina, surprizele de la World Rugby U20 Championship

12 iunie 2016 INTERNATIONAL
Irlanda si Argentina, surprizele de la World Rugby U20 Championship.

S-au disputat deja doua etape din cadrul primei faze a competitiei World Rugby U20 Championship, esalonul de elita al acestei categorii de varsta, iar in cele trei grupe pe primele pozitii se afla Irlanda, care a invins Noua Zeelanda, Anglia si Argentina, invingatoare in fata Africii de Sud si a Frantei.

In Grupa A, dupa o prima etapa in care Irlanda a invins la limita Tara Galilor, iar Noua Zeelanda la scor pe Georgia, purtatorii frunzei de trifoi au dat lovitura in fata All Blacks, chiar daca au inscris mai putine eseuri, in ecuatia finala decisive fiind tentativele de tinta ale lui Johnston si McPhillips.

Astfel, Irlanda conduce in clasament cu opt puncte, Noua Zeelanda si Tara Galilor urmand sa se lupte in partida directa pentru un loc in semifinale.

Anglia domina cu autoritate Grupa B, dupa doua victorii cu bonus ofensiv in partidele cu Italia si Scotia. Scotia a castigat in prima etapa impotriva Australiei, dar nu a mai rezistat in fata trandafirilor si in aceste conditii atat ciulinii, cat si cangurii vor trebui sa castige in ultima runda, iar apoi sa astepte deznodamantul celorlalte partide pentru a-si cunoaste parcursul in urmatoarea faza a competitiei.

Cu doua victorii impotriva Frantei si Africii de Sud, Argentina este liderul Grupei C, insa pumele nu-si pot permite vreun pas gresit in ultima etapa cand vor intalni Japonia pentru ca in cazul unei infrnageri ar putea pierde prima pozitie in favoarea castigatoarei disputei dintre Springboks si Les Bleus.

Ultima etapa a fazei grupelor se va disptuta pe 15 iunie pana atunci insa situatia la World Rugby U20 Championship se prezinta astfel:

Grupa A: Tara Galilor-Irlanda 25-26, Noua Zeelanda-Georgia 55-0, Noua Zeelanda-Irlanda 24-33, Tara Galilor-Georgia 10-9
Clasament: 1.Irlanda-8p, 2.Noua Zeelanda-6p, 3.Tara Galilor-6p, 4.Georgia-1p

Grupa B: Australia-Scotia 10-15, Anglia-Italia 48-10, Australia-Italia 38-10, Anglia-Scotia 44-0
Clasament: 1.Anglia-10p, 2.Australia-6p, 3.Scotia-4p, 4.Italia-0p

Grupa C: Franta-Argentina 15-24, Africa de Sud-Japonia 59-19, Franta-Japonia 46-14, Africa de Sud-Argentina 13-19
Clasament: 1.Argentina-8p, 2.Africa de Sud-6p, 3.Franta-5p, 4.Japonia-0p

FOTO: www.worldrugby.org

2,223 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response