Friday 22nd May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Spania si Namibia, in cautarea primei victorii la World Rugby Nations Cup

13 iunie 2016 World Rugby Nations Cup
Spania si Namibia, in cautarea primei victorii la World Rugby Nations Cup.

Intalnind adversare valoroase in prima etapa, atat Spania, cat si Namibia au pierdut la debutul in actuala editie a World Rugby Nations Cup, partida directa anuntandu-se una extrem de interesanta mai ales ca va avea implicatii si in privinta ierarhiei mondiale, in care africanii devanseaza cu o pozitie pe iberici.

Elevii lui Santiago Santos au jucat frumos, cel putin in prima repriza contra Argentinei XV, insa dorinta lor de a marca eseu s-a izbit de o aparare exacta a sud-americanilor. Toate loviturile de pedeapsa ale Los Leones au cautat castigul de teren, ramas apoi fara finalizare si asa se explica faptul ca dupa primele 40 de minute statistica punctelor marcate a ramas imaculata. Spania nu a mai avut suflu pentru a face fata atacurilor argentiniene din partea secunda, insa Los Leones au si o scuza, faptul ca in echipa s-au aflat cinci debutanti, Asier Usarraga, Florian Munoz-Rivero, Michael Dallery, Alvaro Abril si Jordi Jorba Jorge, jucatori tineri, ultimul remarcat la World Rugby Trophy U 20.

 Pentru Namibia partida cu Romania a fost dificila din doua perspective, una a diferentei de valoare, reflectata si in clasamentul mondial, respectiv a faptului ca Stejarii au evoluat in fata propriilor suporteri, chiar si in aceste conditii elevii galezului Phil Davies reusind sa parasesca terenul cu fruntea sus in ciuda infrangerii suferite. Chiar daca nu au avut multe ocazii de a marca eseu, totusi Namibia a demonstrat ca poate oricand initia actuni extrem de periculoase, cei doi centri Johan Deysel si JC Greyling dand in cateva randuri emotii defensivei Stejarilor.  O astfel de situatie a fost in cazul marcarii singurei incercari, o actiune pe traseul Gino Wilson-Theuns Kotze-Tijuee Uanivi.

Anul trecut la World Rugby Nations Cup, Spania a castigat gratie jocului din prima repriza cand a marcat trei eseuri in mai putin de o jumatate de ora in fata unei echipe a Namibiei venita sa pregateasca evolutiile de la Cupa Mondiala, aceea fiind cea de-a patra intalnire directa dintre cele doua natiuni.

Partida Spania-Namibia va avea loc luni 13 iunie, pe Stadionul National „Arcul de Triumf” cu incepere de la ora 18:00, putand fi urmarita in direct pe Dolce Sport si rugbytv.ro.

Palmaresul intalnirilor directe:
1991-Madrid: Spania-Namibia 6-36
2010-Palma de Mallorca: Spania-Namibia 33-20
2012-Windhoek: Namibia-Spania 37-28
2015-Bucuresti: Spania-Namibia 20-3, World Rugby Nations Cup

1,719 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response