Sunday 09th August 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victorioase in prima etapa, Argentina XV si Emerging Italy se intalnesc la World Rugby Nations Cup

13 iunie 2016 World Rugby Nations Cup
Victorioase in prima etapa, Argentina XV si Emerging Italy se intalnesc la World Rugby Nations Cup.

Seria partidelor din a doua etapa contand pentru World Rugby Nations Cup va fi deschisa de confruntarea dintre Argentina XV si Emerging Italy, duelul reprezentantelor a doua natiuni majore in competitia care se desfasoara la Bucuresti pe Stadionul National „Arcul de Triumf”.

Argentina XV este singura echipa din competitie care a acumulat bonusul ofensiv, chiar daca in prima repriza rezultatul de 0-0 s-a mentinut pana aproape de pauza, in acesta perioada a jocului sud-americanii nereusind sa-si impuna vointa,dovedindu-se extrem de eficienti in defensiva pe fondul dominarii ibericilor. Pablo Bouza a schimbat registrul dupa reluare si nu mai putin de cinci eseuri, toate marcate de jucatorii din liniile dinapoi , au venit dupa actiuni spectaculoase, specifice echipelor din Emisfera de Sud. Felipe Ezcurra, Joaquin Diaz Bonilla si Joaquin Paz, acesta din urma intrat de pe banca de rezerve, s-au remarcat in special, pumele dovedind ca si in acest an vor lupta pentru trofeu.

In antiteza, Emerging Italy a avut o evolutie buna pana in minutul 50, cand avea trecute in cont trei incercari contra Uruguayului, elevii lui Carlo Orlandi platind apoi tribut pasului in spate facut prea repede in fata unui adversar recunoscut pentru ambitia de care da dovada si care a renascut prea tarziu pentru a mai putea rasturna situatia. Poate cele mai importante aspecte dupa acest joc este acela ca azzurri au evitat primirea unui eseu in inferioritate numerica si ca a marcat eseurile dupa actiuni spectaculoase, respectiv inteligenta in joc a lui Enrico Lucchin, autor al unei pase decisive si a unui eseu dupa o interceptie.

In palmaresul intalnirilor directe dintre Argentina XV si Emerging Italy sunt consemnate cinci intalniri, patru in cadrul World Rugby Nations Cup si una la World Rugby Tbilisi Cup, trei victorii revenind pumelor si doua azzurrilor.

Ultima partida a avut loc in 2014 la Tbilisi si atunci argentinienii s-au impus cu 45-20 dupa ce au marcat sase eseuri.

Partida Argentina XV-Emerging Italy va avea loc luni 13 , pe Stadionul National „Arcul de Triumf” cu incepere de la ora 16:00, putand fi urmarit in direct pe Dolce Sport si rugbytv.ro

Palmaresul intalnirilor dintre Argentina XV si Emerging Italy:
2006-Lisabona: Argentina XV-Italia A 26-11, IRB Nations Cup
2007-Bucuresti: Argentina XV-Italia A 27-20, IRB Nations Cup
2010-Bucuresti: Italia A-Argentina XV 22-20,IRB Nations Cup
2013-Bucuresti: Argentina XV-Italia A 6-26, IRB Nations Cup
2014-Tbilisi: Emerging Italy-Argentina XV 20-45, IRB Tbilisi Cup

 

1,741 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response