Saturday 23rd January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Promotia a XII-a “Jean Polizache” a Academiei de Rugby a primit diplomele de absolvire

15 iunie 2016 INTERN, Top noutati
Promotia “Jean Polizache” a XII-a a Academiei de Rugby a primit diplomele de absolvire.

Absolventii celei de-a 12-a promotii a Academiei de Rugby, promotie ce a purtat numele lui Jean Polizache, au primit in aceste zile diplomele de absolvire. Cursantii care au urmat timp de cinci luni modulele teoretice si practice ale Academiei au sustinut examenul final, 12 dintre acestia reusind sa si promoveze probele. Seful acestei promotii este fostul jucator de la CSA Steaua, Daniel Nainer, care a totalizat 83 de puncte.

„Cursurile urmate la Academia de Rugby m-au ajutat sa fac trecerea de la jucator la antrenor, sa imi ordonez mai bine prioritatile ca antrenor, sa vad un pic diferit lucrurile care tin de antrenament, de organizarea pregatirii. In plus, foarte important a fost pentru mine tot ce a tinut de comunicarea cu cei mici pentru ca generatiile s-au schimbat, acestia sunt mult mai indrazneti, pun multe intrebari si trebuie sa ai pentru fiecare un raspuns. In plus, m-a ajutat faptul ca am pus repede in practica tot ce ni s-a explicat si aratat la Academie pentru ca pregatesc o grupa de copii la CS Aurora Baicoi si mi-a fost mai usor. M-a impresionat faptul ca s-a pus in egala masura accentul atat pe partea teoretica, cat si practica in toate modulele. Aceste cursuri sunt folositoare pentru toti care doresc sa aprofundeze rugbyul si imi pare rau ca din acest an nu se va mai tine aceasta Academie de Rugby ”, a declarat Daniel Nainer.

Examenul a constat intr-o proba practica, formarea unui plan de lectie si conducerea unei secvente de antrenament pe teren in functie de subiectul extras. A doua proba, cea teoretica, a constatat din sustinerea unei lucrari teoretice de minim 40 de pagini dupa un subiect la alegere. Totul a fost completat cu examenul online de cunoastere a regulamentului si din aprecierea activitatii  de-a lungul participarii la cele 5 module.

Promotia “Jean Polizache” a XII-a a Academiei de Rugby a primit diplomele de absolvire.

Promotia “Jean Polizache” a XII-a a Academiei de Rugby a primit diplomele de absolvire.

Cursul in sine este echivalentului nivelului 2 World Rugby pentru antrenori si permite absolventilor sa antreneze echipe de copii si juniori.

Cei care au absolvit Academia de Rugby in aceasta promotie, a XII-a, sunt fostii jucatori stelisti  Daniel Nainer si Cornel Tatu, fostul international Marcel Giucal, Gabriel Solcan, Cristian Ghena, Ana Maria Poaca, fosta practicanta a rugby-ului, variantele in 7 si in 15, in Germania, Catalin Fugaru, Catalin Raileanu, Ion Capusanu, Valentin Poparlan, Marius Stoica si Florin Dara.

“A fost o experienta utila si frumoasa, care ma va ajuta in viitor sa fac pasul spre antrenorat. Nu stiu daca ma voi indrepta spre antrenorat dupa ce imi voi incheia cariera, insa orice lucru nou pe care il pot invata ma ajuta in ceea ce fac acum, ca jucator. Cred ca cel mai important lucru pe care l-am invatat urmand cursurile Academiei a fost legat de comunicare, care cred ca este una dintre marile probleme cu care ne confruntam. Am aflat cum poti comunica mai bine cu copiii si juniorii, cum ii poti invata rugby jucandu-te practic cu ei. In plus, pot spune ca m-am pus la punct cu ultimele tendinte in pregatirea antrenamentelor“, a declarat Valentin Poparlan, component de baza al pachetului de inaintare al Romaniei.

Aceasta promotie a fost cea mai eterogena din punct de vedere al preocuparilor cursantilor, intre cei care au terminat cursurile numarandu-se parinti, jurnalisti, antrenori, conducatori de echipe, etc.

“Sunt convins ca de acum structurarea cursurilor de perfectionare a antrenorilor se va face dupa un alt model care sper ca si pe viitor sa dea minim acelasi randament. Stiu ca sunt multi care critica proiectul “Academia de Rugby”, insa, personal, cred ca a fost unul dintre proiectele de termen lung de succes al FRR din care au fost formati si perfectionati antrenori  care mai tarziu s-au regasit la nivelul cluburilor si echipelor nationale avand performante mai mari sau mai mici. Trebuie sa intelegem ca un antrenor, ca si un sportiv sau ca si un arbitru, se formeaza in minim 10 ani de activitate continua si ca un curs de 6 luni nu poate decat sa-i ordoneze anumite concepte despre joc”, a declarat Daniel Mitrea, unul dintre cei care au facut posibila existenta “Academiei de Rugby” si care a fost lector la aceasta.

Aceasta a fost ultima promotie a Academiei de Rugby, care isi inchide astfel portile.

Academia de Rugby a fost un proiect initiat de catre Viorel si Octavian Morariu, implementat pentru 8 ani de catre Robert Antonin si continuat de catre un grup de inimosi lectori precum Viorel Morariu, Dan Badea, Mircea Paraschiv, George Bargaunas, Alin Popescu, Nicu Ungureanu, Alexandru Achim si Daniel Mitrea, cel care practic a pastrat continuitatea Academiei.De-a lungul celor 12 ani, Academia de Rugby a format si a perfectionat aproximativ 250 de antrenori.

2,859 total views, 3 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

1 Comment

  1. jean 22 martie 2019 at 17:51

    Bravo tuturor, dar……la ce va serveste aceasta diploma ? 250 antrenori plus cei dinaintea lor pentru cateva echipe….. va fi mai greu sa antrenezi o echipa de rugby decat sa reusesti admiterea la facultatea de medicina.
    Oricum cred ca sunt mai multi antrenori decat jucatori in tara…din nefericire

Leave A Response