Wednesday 25th November 2020,
Federatia Romana de Rugby

Victoria cu Uruguay este al doilea succes al Romaniei in 2016 fara puncte primite

Victoria cu Uruguay este al doilea succes al Romaniei in 2016 fara puncte primite.

Cu toate ca a durat mai mult decat se preconiza, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, cea de-a doua etapa din turneul international care se desfasoara la Bucuresti pe Stadionul National „Arcul de Triumf” , World Rugby Nations Cup, a consemnat o victorie a Stejarilor fara replica din partea adversarei Uruguay, 40-0.

Chiar daca partida a debutat luni si s-a incheiat practic marti, Romania nu a lasat nicio speranta sud-americanilor obtinand o victorie cu bonus ofensiv fara a primi vreun punct, acesta fiind a doua victorie de acest fel in 2016, dupa succesul cu 30-0 obtinut la Iasi impotriva Rusiei in cadrul Cupei Europene a Natiunilor. Astfel, Stejarii se pot lauda in acest moment cu cea mai buna defensiva de la World Rugby Nations Cup, un singur eseu primit, iar aceste premise sunt imbucuratoare mai ales ca vom intalni in partida decisiva pentru cucerirea trofeului pus in joc pe Argentina XV, echipa care a marcat pana in prezent cele mai multe eseuri, 11 la numar, gratie carora si-a trecut in clasament doua puncte bonus ofensiv.

Pentru a ramane tot sub incidenta datelor statistice, Florin Vlaicu a ajuns la 92 de selectii pentru Stejari, iar impotriva pumelor are toate sansele sa-l egaleze in topul prezentelor la echipa nationala pe liderul Crisiti Petre. Tot de meciul cu Los Teros se leaga si debutul lui Dennis Perju, respectiv primul eseu pentru Sabin Stratila din pasa celui pe urmele caruia calca si anume, Catalin Fercu.

Etapa a doua de la World Rugby Nations Cup a fost extrem de spectaculoasa in trei partide consemnandu-se nu mai putin de 22 de eseuri. Disputele Namibia-Spania si Argentina XV-Emerging Italy au avut o desfasurare dramatica, prima decisa de precizia lui Theuns Kotze, in conditiile in care raportul incercarilor a fost egal 4-4, respectiv de un eseu de penalizare in favoarea pumelor care desi au condus la pauza cu 32-8, au asistat in partea secunda la un asalt al azzurrilor si doar ratarea transformarii de catre Paolo Pescetto nu a readus echilibrul pe tabela de marcaj.

Dupa acesta etapa un jucator s-a desprins in fruntea clasamentului marcatorilor de eseuri, argentinianul Joaquin Paz, care in acest moment contabilizeaza trei reusite , urmat de colegul sau Joaquin Diaz Bonilla cu doua, acesta insa fiind cel mai prolific marcator de puncte, 20 alaturi de finalizarile in terenul de tinta advers, uvertura Argentinei XV izbutind din fata butului patru transformari.

Inaintea ultimei etape clasamentul celor doua grupe arata astfel:
Grupa A
1.Argentina XV-10p
2.Namibia-5p
3.Uruguay-1p

Grupa B
1.Romania-9p
2.Emerging Italy-5p
3.Spania-2p

Clasament general:
1.Argentina XV-10p
2.Romania-9p
3.Emerging Italy-5p
4.Namibia-55
5.Spania-2p
6.Uruguay-1p

articol scris de Marius Raczek

20,353 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

3 Comments

  1. Eve 18 iulie 2016 at 22:41

    Essays like this are so important to brinoendag people’s horizons.

  2. auto insurance 12 aprilie 2017 at 21:35

    That’s a mold-breaker. Great thinking!

  3. what’s your gripe with Barkha? In all sincerity, I am asking this question not to provoke an argument but from genuine interest. Given the limited coverage I have seen on NDTV here in UK, I didn’t find her that offensive. I am sure there are more dramatic and condescending reporters on Star News than her.

Leave A Response