Wednesday 27th May 2020,
Federatia Romana de Rugby

Namibia se va afla pentru prima data fata in fata cu Emerging Italy la World Rugby Nations Cup

18 iunie 2016 World Rugby Nations Cup
Namibi, pentru prima data fata in fata cu Emerging Italy.

In cele doua etapa disputate pana in prezent , Namibia a intalnit Romania si Spania, acum vulturii africani pregantindu-se pentru o noua experienta interesanta cu Emerging Italy, reprezentata unei natiuni majore din Emisfera de Nord, in clasamentul general ambele avand cate o victorie, respectiv cinci puncte acumulate.

 Namibia a inceput timid impotriva Romaniei, dar si in partida cu Spania, in prima disputa reusind doar un eseu de onoare pe final, pentru ca meciul cu ibericii sa aiba un deznodamnat dramatic, vulturii africani reusind sa revina de doua ori si sa obtina victoria cu un eseu marcat in ultimul minut, succes care le-a adus si bonusul ofensiv.

Tot in aceeasi maniera au evoluat si Emerging Italy, dominand cate o repriza in disputele cu Uruguay si Argentina XV, iar daca jocul cu Los Teros a fost decis de punctele marcate in prima parte, azzurri le-au permis pumelor sa-si asigure un ecart substantial, iar apoi au cedat pe inaintare, astfel ca un eseu de penalizare le-a anulat sansele unei bonificatii defensive.

Ca individualitati, Theuns Kotze il urmeaza in clasamentul marcatorilor pe Joaquin Bonilla, namibianul trecandu-si in cont un eseu, cinci transformari si o lovitura de pedeapsa, adica 18 puncte, din tabara italienilor Maicol Azzolini are un total de 14 puncte, toate din tentative de tinta, sase transformari, respectiv o penalitate.

La nivel de prime reprezentative Namibia a intalnit Italia de trei ori, doua confruntari avand loc in 1991, ambele incheiate cu victoria africanilor, pentru ca zece ani mai tarziu azzurri sa se impuna, toate aceste partide test fiind gazduite la Windhoek.

Ca un aspect interesant, actualul antrenor al Emerging Italy, Carlo Orlandi a facut parte din lotul Italiei care a efectuat acel turneu din 1991 in Namibia, insa nu a intrat pe teren in niciuna dintre cele doua partide castigate de gazde cu 17-7, respectiv 33-19.

Partida Namibia-Emerging Italy va avea loc sambata, 18 iunie, cu incepere de la ora 18:00 pe Stadionul National Arcul de Triumf. Meciul va fi transmis in direct pe Dolce Sport 3 si rugbytv.ro.

World Rugby Nations Cup: Namibia-Emerging Italy
Stadionul National Arcul de Triumf Arbitri: Damien Schneider (Argentina)-Ionut Bodea (Romania), Gabriel Seitan (Romania)

Namibia: 1.Casper Viviers, 2.Gerhard Lotter, 3.Johannes Coetzee, 4.Janco Venter, 5.Ruan Ludick, 6.Rohan Kitschoff, 7.Tinus Du Plessis, 8.Renaldo Bothma, 9.Damien Stevens, 10.Theuns Kotze, 11.Gino Wilson, 12.Johan Deysel, 13.Darryl De La Harpe, 14.Malcom Moore, 15.Johan Tromp
Rezerve: 16.Shaun De Preez, 17.AJ De Klerk, 18.Collen Smith, 19.Wian Conradie, 20.Leneve Damens, 21.Arthur Bouwer, 22.Eugene Jatjies, 23.Heinrich Smit

Emerging Italy: 1.Riccardo Brugnara, 2.Luhandre Luus, 3.Roberto Tenga, 4.Vittorio Flammini, 5.Filippo Gerosa, 6.Federico Conforti, 7.Luca Nostran, 8.Renato Giammarioli, 9.Giorgio Bronzini, 10.Paolo Pescetto, 11.Andrea Bettin, 12.Matteo Gabbianelli, 13.Roberto Quartaroli, 14.Gabriele Di Giulio, 15.Andrea Menniti-Ippolito
Rezerve: 16.Adriano Daniele, 17.Federico Zani, 18.Paolo Buonfiglio, 19.Giuseppe Di Stefano, 20.Matteo Corazzi, 21.Simone Marinaro, 22.Maicol Azzolini, 23.Niccolo Mori

1,351 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response