Monday 06th July 2020,
Federatia Romana de Rugby

Romania intalneste Argentina XV in partida concluzie a World Rugby Nations Cup

18 iunie 2016 INTERN
Romania intalneste Argentina XV in partida concluzie a World Rugby Nations Cup.

Editia 2016 a World Rugby Nations Cup se apropie de sfarsit , o singura partida a mai ramas de disputat pentru Stejarii care, ca si anul trecut, vor intalni pe Argentina XV in tentativa de a pastra trofeul competitiei la Bucuresti, aceasta fiind cea de-a sasea confruntare directa cu reprezentativa secunda a pumelor.

Din cele sase echipe participante in acest an la World Rugby Nations Cup, doar Romania si Argentina XV au reusit sa acumuleze doua victorii, in clasamentul general sud-americanii aflandu-se pe prima pozitie gratie punctului bonus in plus pe care au reusit sa-l acumuleze fata de Stejari, un ecart infim, astfel ca intlanirea directa ca fi una de totul sau nimic. Va fi o partida intre echipa cu cea mai exacta defensiva din competitie, Romania, un singur eseu primit si cea mai ofensiva , Argentina XV, 11 incercari marcate dintre care trei reusite se leaga de numele lui Joaquin Paz, de altfel , liniile dinapoi aducandu-si contributia la noua din finalizarile pumelor in terenul de tinta advers.

Chiar daca din punct de vedere al statisticii fiecare dintre cele doua adversare ale acestei adevarate finale a World Rugby Nations Cup isi are atuul sau, de partea Stejarilor se afla si constanta in joc, acesta in ciuda debuturilor mai multor jucatori, comparativ cu argentinienii care au alternat momentele de joc fara a reusi sa mentina un ritm constant timp de 80 de minute.

In cazul echipei noastre daca partida cu Namibia a fost un examen atat pentru inaintare cat si in ceea ce priveste defensiva, impotriva Uruguayului, Stejarii au fost de neoprit, in ambele dispute echipa avand o evolutie matura, debutantii strangand randurile in jurul lui Valetin Poparlan, Viorel Lucaci, Stelian Burcea, Valentin Calafeteanu, Florin Vlaicu si Catalin Fercu.

Argentina XV a reusit sa realizeze momente de spectacol , mai ales prin tripleta Felipe Ezcurra-Joaquin Bonilla-Joaquin Paz, insa atunci cand presiunea a fost exercitata asupra ei si-a dovedit vulnerabilitatea, mai ales in fata unor jucatori experimentati, cei de la Emerging Italy cu partide disputate in Campionato Eccellenza.

Romania si Argentina XV s-au intalnit pana in prezent de cinci ori, patru victorii revenind Stejarilor care anul trecut s-au impus in partida cu trofeul pe masa fara a primi vreun punct. Atunci a fost 23-0 iar cele doua eseuri ale noastre le-au reusit Mihaita Lazar si Florin Surugiu pentru ca Florin Vlaicu sa completeze lista marcatorilor cu doau transformari si trei lovituri de pedeapsa.

Partida decisiva pentru titlul de campioana a World Rugby Nations Cup editia 2016 va avea loc sambata 18 iunie, cu incepere de la ora 20:00 pe Stadionul National Arcul de Triumf. Meciul este transmis in direct de Dolce Sport 3 si rugbytv.ro.

World Rugby Nations Cup: Romania-Argentina XV
Stadionul National Arcul de Triumf
Arbitri: Lloyd Lynton (Scotia)-Radu Petrescu (Romania), Razvan Vasilu (Romania)

Romania: 1.Constantin Pristavita, 2.Andrei Radoi, 3.Alexandru Tarus, 4.Johan Van Heerden, 5.Marius Antonescu, 6.Dorin Lazar, 7.Viorel Lucaci, 8.Stelian Burcea, 9.Valentin Calafeteanu, 10.Jody Rose, 11.Adrian Apostol, 12.Florin Vlaicu, 13.Jack Umaga, 14.Nicholas Onutu, 15.Catalin Fercu
Rezerve: 16.Florin Bardasu, 17.Gigi Militaru, 18.Alexandru Gordas, 19.Valentin Poparlan, 20.Razvan Ailenei, 21.Tudorel Bratu, 22.Robert Dascalu, 23.Sabin Stratila

Argentina XV: 1.Carlos Muzzio, 2.Santiago Igelsias, 3.Lucas Martinez, 4.Sasha Lopez Moreno, 5.Pedro Ortega, 6.Lautaro Bavaro, 7.Santiago Montagner, 8.Santiago Portillo, 9.Felipe Ezcurra, 10.Joaquin Diaz Bonilla, 11.Franco Cuaranta, 12.Joaquin Paz, 13.Juan Capiello, 14.Sebastian Cancelliere, 15.Pedro Mercerat
Rezerve: 16.Axel Zapata, 17.Eduardo Bello, 18.Franco Brarda, 19.Cristian Bartoloni, 20.Jose Deheza, 21.Marcos Bollini, 22.Gabriel Ascarate, 23.Gonzalo Taboada

Palmaresul intalnirilor directe:
2010-Bucuresti: Argentina Jaguars-Romania 8-24, IRB Nations Cup
Au marcat pentru Romania: Dumbrava-5lp,dg Vlaicu-2lp

2011-Bucuresti: Argentina Jaguars-Romania 37-13, IRB Nations Cup
Au marcat pentru Romania: Tonita-e, Vlaicu-tr, Calafeteanu-2lp

2012-Bucuresti: Argentina Jaguars-Romania 21-23, IRB Nations Cup
Au marcat pentru Romania: M.Adascalitei-e, Fercu-e, Manole-2tr,3lp

2013-Bucuresti: Argentina Jaguars-Romania 8-30, IRB Nations Cup
Au marcat pentru Romania: Poparlan-e, Macovei-e, Vlaicu-e, 3tr,3lp

2015-Bucuresti: Romania-Argentina XV 23-0, World Rugby Nations Cup
Au marcat pentru Romania: M,Lazar-e, Surugiu-e, Vlaicu-2tr,3lp

1,726 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response