Sunday 24th January 2021,
Federatia Romana de Rugby

Anglia a urcat pe pozitia secunda in clasamentul World Rugby

21 iunie 2016 INTERNATIONAL
Anglia a urcat pe pozitia secunda in clasamentul World Rugby.

Anglia s-a impus si in cea de-a doua partida test din seria celor trei, programate in aceasta luna, impotriva Australiei, astfel ca trupa lui Eddie Jones  a urcat pe pozitia secunda in clasamentul mondial World Rugby, cangurii fiind devansati si de Springboks care au invins dramatic Irlanda.

Dupa un prim succes cu 39-28 la Brisbane in fata Australiei, Anglia s-a impus si pe AAMI Park din Melbourne, eseurile lui Dylan Hartley si Owen Farrell, alaturi de tentativele de tinta izbuitite de uvertura trandafirilor aducand elevilor lui Eddie Jones a doua victorie (23-7) si implicit castigarea seriei de partide test, indiferent de rezultatul ultimei intalniri. Astfel, Anglia a urcat pe pozitia secunda in ierarhia mondiala, o revenire spectaculoasa dupa esecul inregistrat anul trecut la Cupa Mondiala.

Si Africa de Sud a urcat o pozitie in clasamentul World Rugby, dupa victoria cu 32-26 in fata Irlandei la Johannesburg. La fel ca in prima intalnire, in care s-a impus, Irlanda a condus insa Springboks au avut o revenire senzationala intre minutele 63 si 75 cand gratie eseurilor marcate de Warren Whiteley, Pieter-Steph Du Toit si Damian de Allende a intors rezultatul. Pe 25 iunie la Porth Elizabeth urmand a se da verdictul in privinta castigatoarei acestei serii de partide.

Argentina a confirmat statutul de semifinalista a Cupei Mondiale si a invins la Tucuman pe Franta cu 30-19, eseuri Manuel Montero, Joaquin Tuculet si Guido Petti Pagadizabal, la care cocosii au replicat doar cu incercarea lui Remi Bonfils, astfel ca Les Bleus au pierdut o pozitie in ierarhia mondiala fiind devansati de Scotia care s-a impus in Japonia cu 26-13 dupa o partida de mare lupta.

Daca in prima partida a turneului din InsulelePacificului, Georgia a remizat cu Samoa, in cea de doua, elevii lui Milton Haig au invins Tonga (23-20) cu Davit Kacharava autor a unei duble, astfel tonganii au coborat pe locul 15 in clasamentul World Rugby, pe pozitia a 14-a urcand Italia lui Conor O’Shea, victorioasa in Statele Unite (24-20), sub comanda irlandezului, azzurri fiind o alta echipa decat cea a ligurii de lemn din Six Nations.

De infrangerea vulturilor americani a profitat Canada, care se afla acum pe pozitia a 17-a, dupa victoria cu 46-21 impotriva Rusiei, acesta fiind primul succes pe banca tehnica a frunzei de artar pentru antrenorul neozeelandez Mark Anscombe. Remarcatul canadienilor in partida cu ursii lui Alexander Pervukhin a fost mijlocasul la gramada Gordon McRorie, autor a  cate doua eseuri si lovituri de pedeaspa, respectiv cinci transformari.

Pe prima pozitie in clasamentul World Rugby continua sa se mentina Noua Zeelanda, invingatoare si a doua partida test cu Tara Galilor (36-22), care a rezistat inca o data doar o repriza, pentru ca apoi Ben Smith, Beauden Barrett, Waisake Naholo si Ardie Saveasaofere un adevarat recital de eseuri, toate in decurs de numai 14 minute, penele de strut indulcind amarul infrangerii cu reusitele jucatorilor Liam Williams si Jonathan Davies.

Romania castigatoare a competitiei World Rugby Nations Cup se mentine pe pozitia a 16-a in topul mondial, dintre echipele participante la Bucuresti, Uruguay a urcat pe locul 19, devansand Rusia, in timp ce Spania, ultima clasata, a pierdut o pozitie iar acum este a 23-a in ierarhia intocmita de forul mondial.

FOTO: www.punditarena.com

 

 

1,587 total views, 2 views today

Ti-a placut acest articol? Distribuie-l!

Leave A Response