Africa de Sud, Anglia si Noua Zeelanda s-au impus in seria partidelor test din luna iunie

Africa de Sud, Anglia si Noua Zeelanda s-au impus in seria partidelor test din luna iunie.

S-a incheiat seria partidelor test din luna iunie, Noua Zeelanda si Anglia impunandu-se fara a cunoaste infrangerea in timp ce Africa de Sud a revenit din nou in fata Irlandei pentru a se impune cu 2-1 in ceea ce priveste bilantul general al intalnirilor.

Cu Eddie Jones pe banca tehnica, Anglia a bifat cel de-al noua succes consecutiv, trandafirii castigand si a treia partida disputata in Australia pe Allianz Stadium din Sydney, cu rezultatul de 44-40, cangurii fiind la prima serie de trei infrangeri suferite pe propriul teren din 1971 cand au trebuit sa se incline in fata Africii de Sud. A fost o partida cu multe rasturnari de situatie si extrem de spectaculoasa, nu mai putin de noua eseuri fiind trecute in statistica jocului, Bernard Foley,Dane Haylett-Petty, Michael Hooper, Israel Folau si Taqele Naiyaravoro de partea australienilor, respectiv Dan Cole, Mike Brown, Billy Vunipola si Jamie George pentru trandafiri, situatie in care decisive s-au dovedit tentivele de tinta concretizate de Owen Farrell.

 Pe Forsyth Barr Stadium din Dunedin, All Blacks au castigat fara emotii in fata Tarii Galilor, de acesta data elevii lui Warren Gatland nereusind sa tina pasul nici macar o repriza, un adevarat festival de incercari, avandu-i ca autori pe Ben Smith, George Moala, Beauden Barrett dubla, Dane Coles si Israel Dagg stabilind rezultatul partidei, 46-6. Galezii au punctat doar din loviturile de pedeapsa ale lui Dan Biggar, iar Noua Zeelanda a castigat seria partidelor test cu 3-0.

Springboks au dovedit inca o data forta morala de care dispun si asa cum s-a intamplat cu o saptamana in urma au revenit pentru a castiga seria partidelor test cu Irlanda. In prima repriza verzii au avut o posesie covarsitoare, iar Luke Marshall a marcat un eseu pe fondul inferioritatii numerice a sud-africanilor, Willie Le Roux fiind trimis pe banca pedepselor. Chiar inainte de intrarea la pauza, Elton Jantjies a trimis un balon de urmarire pe care l-a receptionat JP Pietersen si astfel trupa lui Allister Coetze a trecut in avantaj, un avataj pe care Springboks l-a mentinut pana la final in ciuda insistentei frunzei de trifoi incapabila insa de a strapunge defensiva adversa, astfel ca Africa de Sud s-a impus cu rezultatul de 19-13.

Dupa ce in prima partida cu Argentina, Franta a cedat, avand zece debutanti in echipa, cocosii galici si-au luat revansa la Tucuman, fara puncte primite din partea sud-americanilor. Les Bleus au castigat cu 27-0, Hugo Bonneval, Remi Lamerat si Loann Goujon fiind autorii cate unui eseu, in timp ce mijlocasul la gramada Baptiste Serin a fost fara greseala din fata butului advers.

Condusa cu 16-9 in debutul partii secunde de Japonia, Scotia a castigat pentru a doua oara la Tokyo(21-16), tentativele de tinta ale lui Greig Laidlaw stabilind invingatoarea. Singurul eseu al partidei, arbitrate de Marius Mitrea, l-a reusit Kaito Shigeno , restul punctelor venind in urma loviturilor de pedeapsa concretizate de Yu Tamura respectiv Henry Pyrgos.

Pentru natiunile din Emisfera de Sud urmeaza partidele din cadrul The Rugby Championship, Africa de Sud, Argentina, Australia si Noua Zeelanda intrand in lupa pentru cucuna cu lauri, competitia urmand sa debuteze cu prima etapa programata pe 20 august.

FOTO: www.planetrugby.com

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l către prietenii tăi:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole similare:

Link-uri utile